Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem petice

Ke svobodnému životu patří trocha rizika, já osobně se daleko víc cítím ohrožen např. "motorkářem" nebo nezodpovědným řidičem (byrokratem ze všeho nejvíc), než jakýmkoliv psem. Kolik z nás již mělo namále v běžném silničním provozu a kolik při střetu ze psem. Motorky a auta stále jezdí a jezdit budou, což samozřejmě respektuji, nejen proto že jezdím také.
Nejsem pejskař a velkých psů se bojím, není mě příjemné, když musím okolo takového hafana i projít, nicméně respektuji zájmy jiných lidí a pokud mě takový pes přímo neohrožuje, přizpůsobím se.
Jakékoliv podobné vyhlášky, zákazy a nařízení vnímám jako pokus o omezení osobní svobody a plnohodnotné prožití života. Jsem slušně vychovaný člověk a nepotřebuji mít vyhlášku nebo zákon na plivání po chodníku, odhazování odpadků a vajglů, výchovu dětí, vodění psů na vodítku a jiné zhovadilosti a stejně nebudu plivat, mlátit děti, lepit žvýkačky kde se dá a tak podobně. Současné zákony bohatě stačí, stejně se už tak v nich pomalu žádný nevyzná. Proto samozřejmě a rád podepíšu ani nebudu diskutovat o tom, zda to má smysl nebo ne, vždy je lepší něco než nic.
Pro Oslinku, je pravda že nemůžete za vaši chorobu, je třeba si ale uvědomit, že ani jiní lidé za ni nemohou, takže vlastně chcete omezit život a zájmy ostatních zdravých lidí kvůli svému hendikepu a pohodlí, no nevím zda je to úplně správně, to bychom s ohledem na nemocné, třeba pylovou alergií, museli záhy zlikvidovat lesy a travní porosty, sám jsem silně alergický na morčata, co s tím? Mám vytáhnout do boje za plošný zákaz chovu takových pěkných zvířat? Možná by se toho někdo z nudících se poslanců rád chytl. Zatím to řeším tak, že se místům s jejich výskytem vyhýbám. ;-), je to můj hendikep a moje smůla.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny