Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem petice

Hugo, neber to na sebe osobně, ale schválně odpověz si sám pro sebe jako cyklistu: Kolikrát do týdne (měsíce) tě napadne na kole pes, a kolikrát tě ohrozí auto? Pro mne jako cyklistu jsou auta podstatně větším problémem.
Jinak z principu: Pokud připustím aby se takové blblosti jako jsou psy na veřejném prostranstvím řešili specialními zákony, budu se muset časem smířit, že nám další a další blbosti budou řešit specialní zákony.
Nechci se dočkat časů, kdy ochranáři přírody přijdou s tím, že neodborně ořezaný strom trpí. Přijdou pak se zákonnou normou kdy si budu muset, jako zahrádkář amatér, pozvat sadaře specialistu!
Přitom největší problém našeho vzájemneho nepochopení je, že někteří lidé si prostě mylně myslí, že nový zákon vše vyřeší! Stačí aby policajti + příslušné orgány začali řešit problémy současnými zákony. Jsem zvědav, jaká sankce bude nyní následovat po nedávném smrtelném útoku psa na člověka důchodce :.(.
Přitom dle některých názorů (z tisku), lze uplatnit maximální trest dle soudního rozhodnutí na odnětí svobody až na 8 let!
Je Vám to málo? Tady si myslím, že žádný nový zákon nic nevyřeší!
Pokud se prostě nenajde soudce, který bude ochoten k takovémuto precedentnímu rozhodnutí, bude jakýkoli nový zákon k hov.u!
Každý člověk si musí být plně vědom zodpovědnosti za svá zvířata! Jenom takovéto precedentní verdikty donutí každého chovatele (nebo alespooň většinu), k maximální zodpovědnosti za svá zvířata.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny