Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Varanus acanthurus

Zdravim tak uz zase otravuju ale moc by me zajimalo chtel bych si poridit tohoto varana jak velke bych potreboval terarium pro jedince ? na internetu o tomto varanu moc neni jediny slusny clanek co sem nasel byl na faune...ale zajimalo by me jake skusenosti snim mate vy? a taky jaka je porizovaci cena na burze diky moc;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahojte, V. acanthurus mám rok. Koupil jsem si mládě za cenu 4500Kč je to odchov v ČR. Dnes je samice…
gekko 01.08.2008 21:44
gekko
zdravim krasny varan :) urcite do budoucna budu uvazovat o koupi , jen by me zajimalo vsude pisou ve… poslední
varan69 22.03.2015 11:33
varan69

Ahojte, V. acanthurus mám rok. Koupil jsem si mládě za cenu 4500Kč je to odchov v ČR. Dnes je samice veliká okolo 25cm. Musím říci že již od mala mě velmi překvapuje svým chováním jelikož má přesně stejná gesta jako velicí varani. Velmi zajímavý je lov hmyzu kdy varan běhá za puštěným cvrčkem po celém teráriu. Nebo dokáže "panáčkovat" na crčka podaného na pinzetě. Jinak k chovu prozatím mám terárium 90 x 40 x 3O cm. Vyhřívám 25W žárovkou, jeden kout je vlhký, substrát říční písek. Vybavení miska s vodou, kmen, kořen a kůra jako úkryt. Když byl varan malý často spával v úkrytu jak je starší spí volně na písku a není to tím že by se pod kůru nevešel. Krmím cvrčky, šváby, smýkaným hmyzem, občas dám zavíječe a také občas vejce od zebřičky nebo chůvičky to je zajímavá podívaná viz můj web.

Chov i takto malého varana je velmi zajímavý a stále je co pozorovat. Dopučuji ho všem co po varanovi touží já si tento sen splnil po 5 letech tužeb a dojem je nepopsatelný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru