Předmět Autor Datum
Zdravím, přijde mi to jako nekróza, asi bych ocásek odstřihl ve zdravé části a zašil a pak natíral B…
Zydy 07.08.2008 17:16
Zydy
Je to potřeba sledovat, pokud se to nebude šířit dál tak vůbec neřešit, upadne to samo. Pokud by to…
tris 07.08.2008 17:35
tris
Ahojky moje mala to ma taky, ale ji to uhryzla jeji agamci sestra jeste u chovatelky, koupila sem ji…
bajunecka 26.01.2009 19:31
bajunecka
Pokud se už tvoří šupinky a světlá to bude nejspíš v pořádku. Já jsem s touto agamou byl na veterině…
Bazilišek zelený 27.01.2009 16:01
Bazilišek zelený
dik:)a sem rada ze se tvoji agamce dari dobre:) poslední
bajunka 29.01.2009 05:57
bajunka

Zdravím, přijde mi to jako nekróza, asi bych ocásek odstřihl ve zdravé části a zašil a pak natíral Betadinem a možná i nějaké ATB, avšak to by měl udělat veterinář, asi v nějaké částečné anestezii. Toť jen můj názor! Mějte se, držím palce ;-)

Je to potřeba sledovat, pokud se to nebude šířit dál tak vůbec neřešit, upadne to samo. Pokud by to pokračovalo, tak viz. příspěvek nade mnou, ale nejlépe bez ATB. Pokud to je pokousané od jiné agamy, je potřeba dohlédnout aby k tomu nedocházelo. Pokud to není mechanicky poškozené tak přehodnotit vhodnost(dostatek) vit. a minerálů. Někdy se to stává i u starších kusů, ale nedá se to moc ovlivnit.

Ahojky moje mala to ma taky, ale ji to uhryzla jeji agamci sestra jeste u chovatelky, koupila sem ji uz sukouslym ocaskem a vsimla sem si, ze se ji udelala na konci bambulka:-D a na ni normalne supinky bude v poradku, ze?svetla ji to, mela to cerne ale ted tam ma supinky a svetla to

Pokud se už tvoří šupinky a světlá to bude nejspíš v pořádku. Já jsem s touto agamou byl na veterině cca po 2-3dnech od této fotky, protože ocas viditelně schnul dál. Na veterině ji ocásek nepatrně zkrátili hned za odsychajícím místem a sešili jedním stehem. Poté jsem několik dní místo mazal Betadinem. Agama byla po celou dobu léčby čilá a normálně přijímala potravu. Dnes je zcela v pořádku a po ráně není žádná známka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru