Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozkrmování mláďat krajty kobercové

Dobrý večer všem. Prosím jestli mi můžete někdo poradit. Mám dvě mláďata krajty kobercové a jedno odmítá žrát. Jsou zhruba šest týdnů stará a první krmení bylo holetem a násilně. No, moc násilně ne, strčil jsem jim hole do tlamky a oni ho sluply. Byl jsem moc rád. Jsou to už tři týdny a jeden hadík,(samec) veme každý týden potravu a to bez problémů. Samice ani ťuk. Zkusil jsem živou kořist, mrtvou, myšku, křečka....Sleduju jestli nejde do svleku, ale nezdá se. Dnes jsem jí prostě nacpal hole do krku (nechtěl jsem jí tam cpát nic většího) a ona ho vyplivla. Přiznávám na férovku, že jsem v násilném krmení začátečník. Prostudoval jsem co se dalo, ale prostě líp to nedovedu. Zkoušel jsem jí to hole pomaloučku vmasírovat dál za hlavu, ale nešlo mi to. Strašně se bránila. Určitě nevypadá, že jí něco schází. Nehubne, je v pohodičce. Polikací reflex určitě má, jednou už žrala. Ptám se-když nežere třetí týden, mám si dělat starosti? Možná je to hloupej dotaz, ale prostě na to musim pořád myslet. Děkuji předem za reakce. Karel.
Změna předmětu, původně: Rozkrmování mláďat krajty (carlos)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
krajtičkám někdy vadí málo pohybu holete -skus co nejmenší skákavku většinou je vyprovokuje rychlejš…
kraken1 13.08.2008 18:36
kraken1
Dík za reakce, dnes jsem byl v Č. Budějovicích u chovatele s mnohaletou zkušeností a v podstatě mi ř…
TEKA 13.08.2008 21:04
TEKA
Zdravím všechny, tak jen pro info a jak jsem slíbil-dnes jsem oboum háďátkům předložil malou, živou…
TEKA 18.08.2008 22:36
TEKA
To je fajn:-) poslední
malpolon 19.08.2008 01:55
malpolon

krajtičkám někdy vadí málo pohybu holete -skus co nejmenší skákavku většinou je vyprovokuje rychlejší poskakovaní a šmejdění skákavky i když to vypadá že takovou kořist nemůže spolknout tak krajty předváděj divy s krkem a tlamou kraken

Dík za reakce, dnes jsem byl v Č. Budějovicích u chovatele s mnohaletou zkušeností a v podstatě mi řekl to samé. Jsem fakt rád, že nemusím stresovat z toho, že třetí týden nežere. Možná jsem plašil zbytečně, jen mi přišlo strašně kontrastní to, jak jedno mládě zhltne všechno co mu dám a druhé ve vedlejším terku nic.Bohužel jsem měl dnes na vlastní oči možnost vidět nemocného hada a vím ,že ten můj je v cajku. Nemocnej by vypadal jinak. Budu zkoušet předkládat malou, živou kořist a uvidím. Pak dám vědět, dík Karel.

Zdravím všechny, tak jen pro info a jak jsem slíbil-dnes jsem oboum háďátkům předložil malou, živou myšku a je to v cajku. "Kluk" jí zblajznul hned a "holka" se taky nedala zahanbit. Sice dělala,že spí a že se jí to netýká, ale v momentě kdy zhaslo světlo bylo po ostychu. Mám radost,tak se o ní s vámi dělím:)) Karel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru