Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nutnost uv- blampy u agamky

hojky. Mám menší dotázek. chtěla byhc si pořídit mládě agamky vousaté. Má 10 cm..Je nutné mít k uv a ještě uv b lampu?...zatím mám tedy nainsatlovanou lampu s žárovkou Exo Terra Day Glo Neodymium 75W. Je to výhřevná,bodová žárovka vhodná pro pouštní a tropická teraria. Poskytuje široké spektrum denního světla...vhodná pro termoreglaci...zvyšuje okolní teplotu vzduchu...stimuluje chování prostřednictvím uv záření...tak to jsme opsala z obalu žárovky...já jen jestli to tý malý bude stačit...pak mám další dotaz....jak často se tenhle prcek má rosit? někde jsme přečetla dvakrát týdně a jinde, že každý den..mužete mi tedy říct, ketrá varianta je správná?..a postačí vitamíny reptivite nebo mám ještě dokoupit vápník zvlášt? Děkuji moc za odpověd

Předmět Autor Datum
Nedoporučuji začátečníkovi pořizovat takhle mladou pogonu. Pořid si mládě minimálně 18cm velké. Osta…
pavluch 18.08.2008 08:34
pavluch
rosit denne ja mam nutri mix a pak roboran, 75W jak velky terko?at ju neupeces, jo je to mrne o nebe…
bajunka 18.08.2008 11:01
bajunka
Bajunka: Tak divoce bych to neviděl, svoje pogony jsem kupoval, když jim bylo max. 14 dnů a byly mal…
malpolon 18.08.2008 11:20
malpolon
ju vis jak ja jen pisla jak to vedu doma ja a jak sem to slysela od ostatnich:) ale prej ta rachitid… poslední
bajunka 18.08.2008 11:32
bajunka

rosit denne ja mam nutri mix a pak roboran, 75W jak velky terko?at ju neupeces, jo je to mrne o neber kup si vetsi nebo ti umre, ja kupovala 15cm a furt zije:-D a ted ma tak 22:) a UVB nutne je bo by ti nevazala v sobe vapnik a byla by pokroucena a skapala by...a vapnik...nadrt skorapky z varenych vejec:)

Bajunka: Tak divoce bych to neviděl, svoje pogony jsem kupoval, když jim bylo max. 14 dnů a byly maličké.

UVB nutne je bo by ti nevazala v sobe vapnik a byla by pokroucena a skapala by

UV jsem u nich neřešil, denně jsem nerosil. Přesto byly moje zvířata naprosto v pořádku a krásně vyrostly v poměrně velké a silné kusy. Neříkám, že chovat tak jak píšeš není správně, ale jde to i jinak. Taky vím o častých úhynech malých mláďat, jen chci říct že to nebude problém v rosení nebo UV záření, problém bude někde jinde. Chtěl bych dodat, že v době když jsem je pořizoval jsem s ještěry neměl ani příliš zkušenosti(jen s pár druhy gekonů), takže že by zázrak? Myslím že ne, jen mladé pogony často hynou z mě neznámých důvodů. Pokud někdo tuší proč, ať se ozve(např.Lucifer?).

ju vis jak ja jen pisla jak to vedu doma ja a jak sem to slysela od ostatnich:) ale prej ta rachitida bo co je fakt nebezpecna, ja to zkouset bez UVB nebudu radsi:) a ja moji male dopravam vsechno co "potrebuje", tak nebudu pokouset stesti, a budu se ridit radami starsich:) lucifer rikal ze Becko mit mam, tak mam:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru