Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lampropeltis alterna

Moc nevěřím že se mi povede tímto způsobem zkontaktovat chovatele altern, ale zkusím to. Mezi chovateli jsou sice některé chovné linie vedeny v čisté už ustálené barevné formě blairi, někteří další chovatelé v současnosti zkoušejí dávat dohromady zvířata formy alterna bez červené atd., ale obráceně neznám jiný druh korálovky, který by vykazoval takovou rozmanitost v odstínech zbarvení a nebo kresby, v rámci jediného druhu (viz.: index.html).
A tak bych byl rád, když by zde chovatelé altern ukládali fota svojich jedinců. A hlavně chovných zvířat, protože stárnutím jedince dochází u některých zvířat k pročernávání původního šedomodrého zbarvení, a tak kontrastní rozmanitost ve zbarvení mláďat je značně zkreslující. Bylo by dobré k jednotlivým fotům připsat i věk zvířete a původ zvířete. Myslím si, že by takováto veřejná ,,databáze" chovatelů těchto zvířat, mohla dopomoci k sestavení párů zajímavě zbarvených zvířat, a hlavně alespoň trošku uhlídat na odchovy negativně působící příbuzenské vztahy.
Jako první tedy přikládám fota svojich chovných zvířat:
1) současné foto samec NZ 2002 (chovatel V. Chadima).
[http://img261.imageshack.us/img261/7641/samecla02ah a5.jpg]
2) současné foto samice NZ 2002 (chovatel V Chadima):
[http://img359.imageshack.us/img359/7745/samicelaa02 bfoto2fc9.jpg]
3) současné foto samice NZ 2002 (chovatel p.Vojtíšek):
[http://img359.imageshack.us/img359/6209/samicelab02 cfoto1sm2.jpg]

Předmět Autor Datum
Zdravím nevím, zda jsem toto vlákno pochopila dobře, ale chcete sem vkládat foto altern rozdílných…
snowmouska 05.09.2008 14:48
snowmouska
Díky za reakci. Mám na mysli fota všech u nás chovaných altern, a hlavně i s jejich původem a stářím…
Vladěk 05.09.2008 15:14
Vladěk
Ano, na fotce je před svlekem, ale u ní to krom očí není velice moc poznat... takhle tmavá je stále-…
snowmouska 07.09.2008 17:14
snowmouska
V současnosti sháním kontakt na p.Vojtíška (Beroun), který dlouhodobě odchovával alterny ve formě bl… poslední
Vladěk 14.09.2008 10:45
Vladěk

Díky za reakci. Mám na mysli fota všech u nás chovaných altern, a hlavně i s jejich původem a stářím. Aby si člověk udělal obrázek jak zbarvená zvířata jsou v chovech ČR, a zda jsou tu nějaké nepříbuzné chovné větve.
Já sám bych chtěl třeba sehnat mláďata formy alterna, ale s podkladem co možná nejvíc šedomodré (i v pozdním věku) tak jako je moje samička na posledním fotu ve formě blairi. Nechal jsem si ze svojich odchovů od této samice několik zajímavě zbarvených mláďat v barevné formě alterna. Ale na mláďatech nepoznám jestli, popř. jak brzy začnou pročernávat po chovném samci.
PS: Pěkná blairka, ale není před svlekem?

Ano, na fotce je před svlekem, ale u ní to krom očí není velice moc poznat... takhle tmavá je stále-i po svleku... Její původ-resp původního chovatele bohužel neznám :-( šla více rukami... bohužel k ní nemám samce, tak ji dávám pryč... i když je to dle mého názoru jedna z nejhezčích korálovek :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru