Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ochočení chameleona

Rajo chameleon opravdu není pes, jde to poznat od pohledu. Ochočování dle mého názoru nemá smysl. Za prvé: pořídili jste si zvíře, které má určité projevy chování a určité potřeby. Psa nenaučíte nikdy pást se na louce, chameleona zas nesmyslně nenuťte k "socializaci". Dopřejte mu terárium klid a krmení, uvidíte jak bude spokojený.
Chameleon je docela samotářský a brání si svoje teritorium, popřípadě sám sebe. Je potřeba z toho vycházet. Jestli jste chtěli zvíře na tahání v rukách přiďte si příště plyšáka.
Tolik k vašemu hladu po informacích :-D
Jinak doporučuji nastudovat si co chameleon potřebuje, dopřát mu takové podmínky aby se cítil dobře a až se uklidní a zvykne si (opravdu to nebude trvat 2 dny) můžete se pokusit naučit chameleona na svoji přítomnost, popřípadě manipulaci s ním. Ale stejně si uvědomte že mu bude lépe v teráriu.
Můžete ho zkoušet krmit z ruky, z kelímku v ruce. Potom nastavit ruku aby ji musel překonat při honu za pochoutkou (saranče, šváb). Nechat otevené terárium a nechat ho proskoumat okolí samotného. Stačí použít rozum. Ovšem stejně bude záležet na povaze chameleona, někteří vás nemusí akceptovat jako prolézačku nikdy.
Přeji noho zdaru. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny