Předmět Autor Datum
ahoj...odstav potkánka si myslím že zvládne...
AdamGabrys 14.09.2008 20:01
AdamGabrys
Je dobré je na potkany naučit hnedle ze začátku, jsou i reginy zmlsaný co vubec nezerou potkany a mu…
Nery 14.09.2008 21:25
Nery
díkes moc sem se bál aby jen náhodou nedostala naprdel od potkana ale zdálo se mi to hned divný ješt…
pogo 14.09.2008 21:32
pogo
Každopádně musíš hada hlídat i když potkana omráčíš, kdyby ho nesežral a tys byl pár dní mimo, zbyde…
Nery 14.09.2008 22:11
Nery
no myslím že může dostat na prdel i od křečka...lepší by bylo těsně před krmením tím hlodavcem mršti…
Cnc23 14.09.2008 21:48
Cnc23
Takže dneska jsem dal své roční a 110 cm dlouhé krajtě dva mladé potkany. Krmím v terárku. První pot…
skokan 17.09.2008 18:43
skokan
Nevím jak takový potkan může ublížit, vždyť had mu nedal žádnou šanci Chyba lávky. Zřejmě ses ješt…
halapremek 17.09.2008 19:03
halapremek
S tím co říkáš samozřejmě souhlasím, musím ale Přemku poznamenat, že u P. regius jsem se setkal vždy…
malpolon 17.09.2008 19:31
malpolon
To máš pravdu, regiusky loví vcelku perfektně, i když i u nich se nám stalo, že jsem musel chytit po…
halapremek 17.09.2008 19:44
halapremek
Had měl okamžitě zájem, už jen kdy ji cítil a byla na druhé straně terárka tak začal ihned hledat sv…
skokan 17.09.2008 19:45
skokan
zdar kousla te uz regiuska
774583223 17.09.2008 20:16
774583223
ne, proč se ptáš? jo a nemusíš mi psát na mobil, můžeš klidně tady, dík poslední
skokan 17.09.2008 20:17
skokan

Je dobré je na potkany naučit hnedle ze začátku, jsou i reginy zmlsaný co vubec nezerou potkany a mužeš jim hazet myši po kýblech :-/

no myslím že může dostat na prdel i od křečka...lepší by bylo těsně před krmením tím hlodavcem mrštit o zem nebo nůžkama píchnout za hlavu do páteře.
Prostě umrtvit a nebo omámit at se tu chvíli než ho had uškrtí nebrání...HAd si zvykne i na mrtvou potravu.Já to dělám s mrtvou potravou tak že jí (držím ji v peánu za ocas) a trochu hýbu před hadem...pak až ji chytne tak ji občas jemně zatahám peánem za ocas at si had myslí že žije a ten stahuje a stahuje;-):puff:

Takže dneska jsem dal své roční a 110 cm dlouhé krajtě dva mladé potkany. Krmím v terárku. První potkan tam byl asi 10 sekund a bylo po něm. Pak jsem dal druhého a ten tam vydržel ještě kratší dobu protože si naběhl. Nevím jak takový potkan může ublížit, vždyť had mu nedal žádnou šanci a myslím, že je to i přirozenější když je živý než aby tam ležel omráčený.

Nevím jak takový potkan může ublížit, vždyť had mu nedal žádnou šanci

Chyba lávky. Zřejmě ses ještě nesetkal s tím, že had špatně sloví a potkan má prostor ke kousání. Dospělý potkan za tu chvilku udělá dost paseky. Nemluvě o případech, kdy had kořist ignoruje a ta ho v poklidu okousává. ;-) Byly tu i fotky, jak to pak dopadá.

S tím co říkáš samozřejmě souhlasím, musím ale Přemku poznamenat, že u P. regius jsem se setkal vždy s naprosto předpisovým lovem, nikdy nedošlo ani k nejmenšímu pokousání nebo úniku hlodavce. Když má regiuska hlad, je během několika vteřin hlodavec uloven bez šance na obranu. A to krmím vzhledem k velikosti hada velkou kořistí. Toť moje zkušenost.
To o jiných druzích, které mám nebo jsem měl určitě říct nemůžu(zbrklost, neschopnost..) Zajímalo by mě, jaká je tvoje zkušenost? Regiusek máš v chovu docela dost..

PS: Ještě jsem si všiml, že kořist to vždycky schytala do hlavy.

To máš pravdu, regiusky loví vcelku perfektně, i když i u nich se nám stalo, že jsem musel chytit potkana za hlavu a držet ji, dokud nevydechl naposledy. Stává se to u nich málokdy, ale setkal jsem se i s tím, že sloví "špatně". Jinak opravdu jak říkáš oproti jiným hadům v našem chovu jsou to mistři lovu. Vcelku dobrou zkušenost zatím máme v tomhle ohledu i u viridisek a spilot. Hroznýši jsou občas zbrklý, o tmavce radši nemluvit. Přeborníci v zbrklém lovu jsou u nás ale carinaty. Tam to je občas (hlavně u samice) několikaminutové honění potkana po teráriu s výpady na prázdno. :-D U těch regiusek se nám zas stává častěji než u jiných druhů, že si potravy nevšímají a ta má pak tendenci je ohlodávat.

Had měl okamžitě zájem, už jen kdy ji cítil a byla na druhé straně terárka tak začal ihned hledat svou kořist. Oba potkany trefil do hlavy naprosto přesně. Ty fotky okousaných hadů jsem viděl a taky bych tam potkana delší dobu nenechal,ale prozatím loví velice brzy. video: watch a taky jak si potravu posílá do žaludku :watch

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru