Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rohatka ozdobná

Ahoj, potřebovala bych radu ohledně příjmu potravy.
Mám rohatku, která je rok stará a přestala úplně jíst. Začalo to tak před 4 měsíci a od té doby do ní nemohu nic natlačit. Je možné, že by mohla mít nějaké vegetační období? Zdá se mi to na dost dlouhou dobu a rozhodně nechci, aby mi uhynula, z důvodu mých mezer v chovatelství. Krmím ji střídavě většími holátky a menšími skákavkami.

loading...
Předmět Autor Datum
ahoj...stává se že když tyto žáby nemají ideální podnínky ukládají se na pár měsíců ke spánku.....ro…
me 15.09.2008 11:34
me
Je pravda, že jsme se stěhovali a cca. měsíc jsem jí nesvítila. Ne, že bych jí zimou týrala, jelikož…
Fraulein01 15.09.2008 22:12
Fraulein01
o rohatkách toho v češtině opravdu moc není ..pokud člověk umí trošku anglicky nebo zná googlepřekla…
me 17.09.2008 09:16
me
Dobrý den, Mám jeden laický dotaz - lze u mláďat rozeznat pohlaví?
Hanka5 02.08.2010 09:38
Hanka5
žere miši a někdy mlade žabky poslední
alsina 17.08.2010 20:12
alsina

ahoj...stává se že když tyto žáby nemají ideální podnínky ukládají se na pár měsíců ke spánku.....rozhodně do ní nic netlačit..je pak stresovaná..tyhle žrouti vydrží nejís dost dlouho ...až bude mít opravdu hlad určitě si dá...jinak je dobrý přikrmovat i něčim jinym nž myšma....dobrý sou dešťovky, sarančata... sypat minerálama(kalcium) kvuli tvorbě kostí

Je pravda, že jsme se stěhovali a cca. měsíc jsem jí nesvítila. Ne, že bych jí zimou týrala, jelikož teď v létě na ni svítilo slunce od okna, ale přeci jen se jí trochu pozměnil režim. Jinak to tlačení jsem nemyslela doslova:-D, ale byla jsem zvyklá, že jsem nestačila ani zavřít terárium a myška byla fuč:)). Jako vitamín používám od Namiby Terry Calvirep, který dávám i agamám na cvrky a zeleninu atd. Moc o chovu rohatek psáno není a když, tak jen okrajově o výskytu, potravě a rozmnožování. Většinou je literatura psána všeobecně o žábách. Náhodou jsem dnes narazila na tyto stránky a velice mne zaujaly, protože jsem zde našla spoustu zajímavostí, fotografie a hlavně i spoustu rad se zkušenostma. Dělala jsem 5 let v chovatelství, ale přeci jen jsou situace, kde každý chovatel poznává stále něco nového, že? Strašně ráda bych si v budoucnu chtěla založit nádrž s pralesničkama, ale i když vím co a jak, přesto se nechci unáhlit jen proto, že jsem se rozhodla. Chci nejdříve vědět vše o jejich chovu a sdélet informace s radami ostatních chovatelů. Nesnáším totiž jedince, kteří si pořídí zvíře, aby se mohl kasat a pak ho ani neumí vzít do ruky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...