Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš dumerilův

Zdravím,
měla bych dotaz, před několika týdny jsme si pořídili tohoto hroznýše. Je starý 9 měsíců. Ale od té doby, co ho máme doma, ještě nežral. Během té doby se už svlékl, po svleku jsme mu zkoušeli dávat myš a nic. Vím, že má teď "období klidu", a tak bych se chtěla zeptat, zda jsou na tom se žraním asi jako krajty, nebo tak, nebo jestli máme vyzkoušet třeba jiný druh potravy. Děkuji. A. :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Náš pár po zakoupení také nějaký čas odmítal. Samice si to rozmyslela dřív, samec odmítal skoro půl…
halapremek 29.09.2008 21:04
halapremek
Jak už psal Přemek..řešila jsem před rokem stejný problém.Samice po zakoupení, až na malou přestávku… poslední
Jindrula1 01.10.2008 11:20
Jindrula1

Náš pár po zakoupení také nějaký čas odmítal. Samice si to rozmyslela dřív, samec odmítal skoro půl roku. Stejný problém měl kolega u svého páru a stejný kolegyně u dalšího páru. Jen u jednoho z nich myslím odmítala samice a naopak samec se rozbaštil. Chce to zkoušet. Jaký máš v teráriu úkryt?

zda jsou na tom se žraním asi jako krajty

Jako jaké krajty? Jako kobercovky, nebo jako tmavky, případně viridisky? U těch se nám ještě nestalo, aby něco odmítly. Vím, asi jsi myslela regiusky, jen by to chtělo upřesňovat. :-)

Jak už psal Přemek..řešila jsem před rokem stejný problém.Samice po zakoupení, až na malou přestávku ,baštila jak popelnice a to malé potkánky.Samec žral jednou a pak odmítal.Byli to prcci,kolem 160g,tak jsem z toho měla dost nervy;-)protože,jak plynuly týdny.. samička už měla kolem 500g a samec pořád 160g.Jelikož chovám i regiusku,která mi žere jen mastomyši...jednou jsem zkusila hladovkáři předhodit tu..a k mé radosti,se na ní chytl.Takže samice žere potkany a samec mastomyši.Už se váhově srovnali..mají v roce,kolem kila.Teď se sešel rok s rokem a samec opět nežere.Samice taky zvolnila..žere jen mastomyši,místo středních potkanů,ale samec hladovkuje.Jsem zvědavá,jak mu to dlouho vydrží.;-)Doporučuju zkoušet..ale pro dumeriláče je na prvním místě,mít možnost se zahrabat a být tak ukrytý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru