Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dovolím si oprášit toto starší téma, ale chci se podělit o novou zkušenost s ostatními. S vodním kam…
Jana B. 04.03.2009 20:21
Jana B.
Ocet mi moc nepomáhal ocet je dost redeny - vezme casto jen ty nejtenci usazeniny. Staci ale kdyz s… nový
JaBula 05.03.2009 12:34
JaBula
no ja mam na toto taky pripravok: JBL bio clean . . . Bio-Glass Cleaner (Biologicky pripravok na baz… nový
AAA 05.03.2009 12:50
AAA
FIXINELA NA HANDRICKU A HNED TO ZOTRES POTOM CISTOU VODOU PREšTRET poslední
ABCDABCD9876 10.04.2009 14:55
ABCDABCD9876

Dovolím si oprášit toto starší téma, ale chci se podělit o novou zkušenost s ostatními. S vodním kamenem na skle se potýkám dost často, protože moji chamíci nejraděj olizují stékající kapky. Pokuk se to hned neutře, tak to jde dost špatně dolů. Ocet mi moc nepomáhal a škrábání bylo pracné. Tak mě napadlo použít přípravek z koupelny "Bref Power universal (na vodní kámen, rez, špínu atd...)". Dámy určitě znají, pro pány - je to tekuté, nastříká se to na čištěnou plochu, nechá 2 minuty působit, setře hadrem a opláchne. Bohužel to dost smrdí, takže to není vhodné za běžného provozu, ale na čištění karanténních terárek nebo při větším úklidu, když se mění i substrát a zvíře je mimo, je to ideální.

Vím, že je to označeno jako vyřešené, ale nechtěla jsem zakládat nové vlákno.

Ocet mi moc nepomáhal

ocet je dost redeny - vezme casto jen ty nejtenci usazeniny. Staci ale kdyz si poridis kyselimu citronovou, udelas si koncentrovany roztok a tim se daji za pomoci houbicky odstranit i pomerne rozsahle usazeniny (akvaristi znaji). Osobne pouzivam jeste jednu pohodlnejsi metodu - obycejny citronovy koncentrat do caje. Obe varianty jsoujednak levnejsi, a druhak - kdyz se podivam co vsechno v tom brefu je za neuveritelne chemikalie...

no ja mam na toto taky pripravok: JBL bio clean . . . Bio-Glass Cleaner (Biologicky pripravok na baze organickych kyselin, ktory odstrani necistoty zo skiel terarii a neutralizuje zapachy. Je mimoriadne vhodny na odstraneni neestetickych vapennych usadenin na vnutornej strane skla. Absolutne neskodny pre terariove zvierata a rastliny) . . to aspon pisu na obale, ale sam musim potvradit ze s nim skutocne nemam problemy a to cistim aj skorpionom a pavukom a tie su ako iste viete ovela nahylnejsie na chemiu ako plazy . . a co sa tyka ucinku fakt to pekne cisti . . . staci nastriekat, chvilku pockat a zotiret papierovou utierkou. Mali by to predavat vo vsetkych tera obchodoch . . . cenu uz presne neviem ale okolo 300Sk za 250ml.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru