Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krev v trusu

ahoj,chtěl sem se zeptat,můj chamík vylučuje s trusem zároven i kapky krve,nevíte co by to mohlo byt!?asi před měsícem mi přestal žrat a byl problém s trusem,zajel sem na veterinu ,tam mu dali 3 injekce a po týdnu zase začal bez problémů žrat,trus se zlepšil také ale ted už je tam zase problém s tou krví..vžky jen kapka..jestli víte tak napište..díky moc..

Předmět Autor Datum
Stejný problém jsem měl v létě u leguánka obojkového. Veterinář musel třikrát během měsíce odčervit…
čechy 13.10.2008 11:21
čechy
kde občas venčili psy, od kterých se červy asi přenesly. Cervi ze psu se na plazy rozhodne neprenes… poslední
JaBula 13.10.2008 11:40
JaBula

kde občas venčili psy, od kterých se červy asi přenesly.

Cervi ze psu se na plazy rozhodne neprenesou. Problem, ktery jste mel u leguanka obojkoveho mozna vubec nebyl problem. Nase ceska sarancata nachytana venku totiz obsahuji tukove kapenky s krvave cervenym barvivem, coz se v trusu projevi cervenavym zabarvenim, kterym se da zmast i lecktery zkusenejsi terarista. Pokud se podiva zkusene oko na trus pod mikroskopem, snadno rozezna zabarvene kapenky tuku od krve. Delal se pred odcervenim rozbor trusu? Bylo neco nalezeno? Pokud ne, vypada to, ze jste do leguanka zbytecne nechal pumpovat latky, ktere nejsou zrovna zdravi prospesne...
K zadavateli - pred jakymkoli zakrokem nechte zvire (nebo jeho trus) vysetrit odbornikem, at zbytecne nelecite neco, co netreba a zamerite se na skutecny problem, ktery zvire trapi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru