Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co se stařenkou?

http://img513.imageshack.us/my.php?image=obraz026ib 5.jpgZdravím a prosím o radu:-( mám sklípkana bude mít devět let Brachypelma smithi. Asi před dvěma měsíci se vyslekla, nejdřív byla nádherná barevná a zadeček krásně semišový. Za poslední měsíc jí hodně vypelichal zadeček na kterém se mi zdá že má něco jako puchýřek nebo bouli. Taky se snaží jakoby dostat z terárka a přitom není schoná lozit po skle jako dřív, vyleze kousek a sklouzne. Ale přitom je aktivní zkouší to třeba celý den. Tak nevim zda můj popis někdo pochopí, každopádně přikládam fotku pokud zní půjde něco vykoukat. Díky a zatím zdarec

Předmět Autor Datum
Ahoj, dle mého názoru a toho co jsem vypozoroval z fotky má jenom vykopané chloupky bohužel "puchýře… nový
Algiz 12.10.2008 19:35
Algiz
Mě to připadá že máš naprosto normální mladou samičku smitky,akorát jí něco dost ruší když vykope ch… nový
Nery 12.10.2008 20:03
Nery
Ahoj a zároveň díky za radu.je pravda že asi před měsícem sem jí dala do terárka novou rostlinku něj… nový
Mirci 13.10.2008 22:32
Mirci
Tak už je mi to jasný :) Omlouvám se,nedával sem moc pozor a z první fotky to neni moc znát, zdá se… nový
Nery 14.10.2008 00:04
Nery
Ahoj, pokud byses chtěla samce zbavit.Určitě bysme se nějak domluvili:-) Kdyžtak se ozvi kontakty má… nový
drap 14.10.2008 10:16
drap
i mne by se hodil dospely smitak (strajaka@seznam.cz) nový
JaBula 14.10.2008 11:49
JaBula
Ahoj chlapci asi vás zklamu, ale samečka se těžce a težko "zbavím" nejspíš bych nechtěla tedy pokud… nový
Mirci 15.10.2008 20:01
Mirci
Jesi má rakovinu,nebo něco podobnýho, čemuž moc nevěřim. Stejně mu to zkrátí život jen o několik mál… nový
Nery 16.10.2008 21:16
Nery
o.k. určitě bych mu to dopřála poprvé :)) a "naposled":-( tak pokud má někdo zájem můžem se domluvit… poslední
Mirci 17.10.2008 16:39
Mirci

Ahoj, dle mého názoru a toho co jsem vypozoroval z fotky má jenom vykopané chloupky bohužel "puchýřek" tam nevidím. U svých sklípkanů jsem vypozoroval, že si na sklo vždy jakoby natáhli jemnou pavučinu, prostě jezdili zadečkem a snovacíma bradavkama po skle a potom tam mohli bez problému lozit. Jestli jsi jí třeba důkladně vyčistila terárko tak to může být tím.
Snad Ti to pomůže.

Mě to připadá že máš naprosto normální mladou samičku smitky,akorát jí něco dost ruší když vykope chloupky z abdomenu za 2měsíce, mejm to většinou rok nebo dva vydrží...Stařenka to bude, až jí bude nějakejch 20-25let. Je možný že ji něco vyrušuje,nebo ji nevyhovují podmínky - proto se snaží dostat pryč.

Ahoj a zároveň díky za radu.je pravda že asi před měsícem sem jí dala do terárka novou rostlinku nějaké kapradí to by jí mohlo rušít tak jsem ho včera dala pryč. Každopádně se mi ten její zadeček moc nezda má tam vážně puchýřek asi půl cm ve kterém se zdá že se plní tekutinou i to že je "holá" téměř do třičtvrtě.Také je slabá ne že nelozí po terárku jen po skle jako dřív ale ani po hrubé zadní straně co je vypískované je na výšku asi půl metra tak se prostě nevyšplhá ani kousek jen kam dostane a to za devět let nikdy nudělala. Taky po svleku před 2 měsíci stále tvořila pavučinku v kokosové skřápce nejdřív se podní nasoukala a pak jí zlikvidovala a to prováděla tak 14 dní. Někde jsem četla o rakovině sklípkanů a byl podobný průběh tak snad to není ono. Zkusím přidat nové foto zdali bude víc vidět. díky páhttp:http://img339.imageshack.us/my.php?image=smitivj8.j pg p.s. vím že není stařeka jen jí tak říkáme;-):-D

Tak už je mi to jasný :) Omlouvám se,nedával sem moc pozor a z první fotky to neni moc znát, zdá se robustní, ale přesto se jedná o dospělého samce...když zalezal pod síť,přečerpával sperma do bulbusů.
Doporučuji nabídnout v inzerci a za něco vyměnit, prodat, nebo někomu půjčit na páření - už moc dlouho žít nebude(max rok ale spíš jen pul roku)
Jo a terárko pro Brachypelmu propříště max 25cm vysoké, často padaj a mrzačí/zabíjí se.
Já momentálně smiťáka nepotřebuju, zkus třebas ifaunu.

Ahoj chlapci asi vás zklamu, ale samečka se těžce a težko "zbavím" nejspíš bych nechtěla tedy pokud by byl zdráv. Snad jen kdyby ho chtěl nekdo na páření, ale to už je asi jedno zjistila jsem že má vážně rakovinu sklípkanů, tož mě dost bolí je to můj miláček. pomoci mu asi už nemůžu ikdyž v knize od Volker von Wirth- naklad. Vašut píšou že je možné skalpelem odstranit povrch puchýře aby tvořící se tekutina mohla volně odtékat.A tímto zákrokem se může podařit pavoučí rakovinuuvést do klidového stádia. Jelikož nevím na koho by se mohla ve zlíně obráti tak máme smůl všíchni.Pošlu vám jedno foto na rozlučku mějte se krásně a díky Mirci[http:]http://img408.imageshack.us/my.php?image=p1010555vk 9.jpg[]http://img504.imageshack.us/my.php?image=p1010550si 1.jpg

Jesi má rakovinu,nebo něco podobnýho, čemuž moc nevěřim. Stejně mu to zkrátí život jen o několik málo týdnů,samci prostě stejně dřív nebo později umíraj sešlostí, nežerou a tak podobně.
Jana i Tomáš samce chtěli za účelem páření(to žádnej puchýř neovlivňuje) je škoda to samci upírat :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru