Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdar -ono je to fakt nejake divne.Napr.:zaziadat o povolenie max. do mesiaca.Ved oni nevedia kedy so…
Pitviper 28.10.2008 18:20
Pitviper
Ak sa ti stane ze to schytas od neprihlaseneho kusu, tak sa nic nedeje. Ak by sa ta nahodou niekto p… nový
DanKanFan 28.10.2008 21:17
DanKanFan
no to je zajímavý dotaz. Když se narodí mláďata, tak se musej nahlásit?Jako další povolení? Jinak do…
NHHM 28.10.2008 19:18
NHHM
Když maš povoleni k chovu u "rodiču", tak bych mlady už moc neřešil...ale taky nevim jak by se to sp… nový
Dejvhroznýšek 28.10.2008 21:36
Dejvhroznýšek
Správně by měla být ke každému zvířeti nějaká smlouva o koupi, nebo jiném nabytí. Já mám tedy svoje… nový
Vladěk 28.10.2008 21:55
Vladěk
no já bych řek že něco jako smlouva nebo nějakej záznam o koupi si maximálně udělá sám chovatel pro… poslední
NHHM 28.10.2008 22:19
NHHM

Zdar -ono je to fakt nejake divne.Napr.:zaziadat o povolenie max. do mesiaca.Ved oni nevedia kedy som to zviera kupil.To mozem nahlasit zviera ktore mam doma rok a povedat ze som ho kupil vcera alebo kupim hada poviem si ze to ma mesiac cas o tri dni to schytam pojdem do spitalu a ked prezijem tak mam na krku pokutu.A co ked mate odchov?Narodi sa vam xy mladych ktore neviete kedy predate to aj tie nahlasujete?Mysli ten zakon aj na toto?

Ak sa ti stane ze to schytas od neprihlaseneho kusu, tak sa nic nedeje. Ak by sa ta nahodou niekto pytal lekar ten je out hned, tomu sa nemusis spovedat, jedine policajt, teda pokial by bol zavolany. Tak povies ze ta neuhryzol tvoj had, ale nejakeho rodinneho prislusnika, voci ktoremu nemusis nic vypovedat, v tomto pripade ti moze kazdy popriat skore uzdravenie a ist prec.

Když maš povoleni k chovu u "rodiču", tak bych mlady už moc neřešil...ale taky nevim jak by se to spravně mělo řešit. A jak mužou přijit na to, kdy sis koupil hada? No žeby chtěli nějaky papir o koupi..paragon? Je to klidně možny... Ale nevim, je to všechno takovy nedomyšleny! Shodli jsme se na tom i na danem uřadě ;-)

Správně by měla být ke každému zvířeti nějaká smlouva o koupi, nebo jiném nabytí. Já mám tedy svoje soukromé záznamy, ale nikdy jsem žádnou takovouto smlouvu (dle představ úřadů) na nákup nebo prodej s nikým neuzavíral (tedy krom několika mála citesových zvířat). Ani jsem o nikom neslyšel, že by takovéto smlouvy někdo sepisoval. Nebo je tu někdo (popř.znáte někoho), kdo takovéto smlouvy opravdu poctivě sepisuje???:-(

no já bych řek že něco jako smlouva nebo nějakej záznam o koupi si maximálně udělá sám chovatel pro sebe. Hele jak to vůbec chodí s import. zvířatama? Z hlediska importu jakýhkoliv zvířat sem naprostý lajk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru