Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je možné soužití nestejně starých leguánů zelených?

Já měl harmonickou trojku samce a dvou samic, naprostá balada. Druhým rokem co byly takhle spolu začalo samci dost agresivní období páření a docela mě pocuchal jednu ze samiček (ona nechtěla a tak jí chytnul za nohu místo za krk)- harmonie byla ta tam. :) Prostoru měli dost, cca 20m2, různá místa na vyhřívání, ale stejně se vždycky chodili vyhřívat spolu na jedno místo.
Teď máme vlastně skupinku 3,2 krom leguánů v péči. Dva dominantní samci si dělají nároky na vedení skupiny, submisivní samec si vybíjí svou podřazenost na samicích a samice naopak bojují o alfa samce, takže spolu také být nemohou. Alfa samec kolem sebe nechá v klidu běhat samice, občas je štípne když mu zabírají oblíbený místo, ale jde to.
Takže já říkám, že to jde a může to být v pohodě, ale vždycky je potřeba být připraven na to, že ti legoši budou muset jít do separé. Tozn. když mám dva leguány, potřebuju dvě místa odkud se na sebe nedostanou atd. O tom, že dva samci nemůžou být spolu vůbec ani mluvit určo nemusím.


Ovšem opravdu každý leguán je individualita s trochu jinou náturou. Důležité je asi dávat zvířata dohromady najednou (nejlépe je mít spolu od mládí) nebo alespoň dominantnější (pokud to odhadnem) zvíře přidávat do nádrže k druhému submisivnějšímu, ne naopak.
Tak to je přesný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny