Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
na tohle nelze dát adekvátní odpověď, může to být počínající nádor, stejně tak to může být tuková bu…
hathor 02.11.2008 19:54
hathor
Dobrý den, já mám morče už přes 7 let a tuto bouličku má tak cca rok na zádech a pravidelně jí ji vy…
Lentilka49 24.06.2013 12:42
Lentilka49
myslim, že po 5 letech už to morče tazatelky žádné problémy nemá ;-) Když chceš přispívat do nějakéh… poslední
Aurifer 24.06.2013 15:12
Aurifer

na tohle nelze dát adekvátní odpověď, může to být počínající nádor, stejně tak to může být tuková bulka, která by morčeti výrazně nevadila, pokud nebude růst. Také to může být abces, cože je "váček" plný hnisu, který je třeba chirurgicky odstranit tady jsem například našla: - U morčat se jedná o běžné onemocnění. Bývá často způsoben infekcí bakteriemi (Streptococcus zooepidemicus, příp. Streptobacillus). Streptokoky jsou běžně nalézány na spojivce, nosní a ústní sliznici morčete. Jestliže je sliznice dutiny ústní poraněna díky špatnému postavení zubů, drsnému krmivu (ostré seno, tráva) nebo kousnutí, mohou se bakterie dostat přes sliznici a cestují ke krčním mízním uzlinám, kde způsobují abscesy. Ty se nejčastěji objevují pod krkem morčete a jsou naplněny hnisem. Bakterie se mohou rozšířit i přímo do krve s následným vznikem sepse nebo do plic se vznikem zápalu plic.
Takže důvodů, proč bulka pod tlapkou vznikla může být několik a pokud se na to nepodívá někdo "odborným okem" určitě půjde pouze o dohady. tady je nejspíš nutné vyšetření a následné určení. Nevím, odkud morče máte, ale i ty 4 roky už není úplně nejmladší morčátko. jasně, dožívají se klidně 8 let, ale skutečný pravdivý průměr je právě tak 5-6let.
hodně zdaru a šikovného veterináře!

Dobrý den, já mám morče už přes 7 let a tuto bouličku má tak cca rok na zádech a pravidelně jí ji vymačkávám, aby se nezvětšovala. Nedavno se jí udělala další na levé lopatce, ale ta bohužel zatím nejde vymačknout..
Jen fakt, že by morčeti nijak výrazně nevadila a neškodila, je dle mého názoru a zkušeností trošku mylný. Mě díky té bulce bohužel morčátko nedavno přestalo chodit na zadní nožičky, protože jí tuková bulka tlačí na míchu, asi se rozrostla..Takže bych řekla, že je nejlepší ji včas odstranit..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru