Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Arpalit je smrt

Já bych to na zvíře vůbec nepoužil.
Něco z internetu :

"Pan prodavač mi ochotně radil a doporučil mi zaručený přípravek, Arpalit, 5%. Dle jeho slov Arpalit 1% jenom "vypráší kožich", ale blechy, resp. jejich larvy přežijí. 5% roztok zaručeně zahubí dotěrné parazity i jejich potencionální potomstvo.
Okamžitě jsem aplikoval přípravek (spray) a zcela spokojený jsem odešel z bytu pryč. Po příchodu (asi po 5 hodinách) jsem našel oba kocoury ležící na boku, slintající, nepohyblivé, prostě v "posledním tahu"....
Bylo mi jasné, že to zřejmě bude po "zaručeném" přípravku proti blechám, který ovšem, jak jsem se záhy dozvěděl, je smrtelně jedovatý nejenom pro blechy, ale i pro jejich hostitele (psům prý nevadí).
Okamžitě jsem oba kocoury máčel ve vodě (vůbec se nebránili !!!) a volal jsem veterinu - pohotovost. Tam jsem se opravdu dozvěděl, že přípravek je pro kočky smrtelný jed (bojový plyn, používaný v 1.světové válce, samozřejmě v jiné koncentraci) a že je jenom velmi malá naděje... "

nebo

"Pyrethriny a pyrethroidy, jak přírodní tak i syntetické jsou neurologické jedy. V přírodě mají názvy pyrethrin I a II. Syntetické směsi obsahují allethrin, resmethrin a permethrin. Jsou obsaženy v insekticidech a některých prostředcích proti ektoparazitům (např. Diffusilu a Arpalitu) ve sprejích, rosolech a šampónech a v produktech pro péči o zahradu a dům. Známky otravy jsou nadměrné slinění, zvracení, průjem, třesavka, extrémní podrážděnost nebo depresivní stavy."

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny