Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ptyas

Zajimam se o tyto nadherne velke uzovky. Shanim o nich veskere informace - pokud znate odkazy na internetove stranky, literaturu atd., vse ocenim. Pokud mete foto bud z vlastiho chovu ci jine, informace z vlastniho chovu atd., budu za to velice rad. Nejvice me zajimaji Ptyas Mucosus, Ptyas Carinatus a Ptyas Korros.

Bohuzel sehnat informace o techto nadhernych hadech neni jednoduche, myslim, ze bohuzel nejsou moc v popredi zajmu teraristu ani herpetologu, ackoli jsou to nejvetsi a jedni z nejkrasnejsich uzovkovitych hadu.

Od nekolika lidi jsem nedavno zaslechl informaci, ze tyto uzovky jsou jedovate, respektive, ze maji znacne jedovate sliny. Do te doby jsem byl presvedcen, ze jedovat nejsou, ani jsem tuto informaci nikde necetl. Sam jsem mel v chovu pred lety Ptyas Mucosus (nikdy me nekousnul, tekze nemuzuz z vlastni zkusenosti potvrdit ani vyvratit :-) ) Zajimalo by me, do jake miry je tato informace pravdiva...?

Vsem predem velice dekuji za informace!!! :-)

Předmět Autor Datum
Jedovatý nejsou. A co se týče chovu, když jsou v dobrém stavu po importu nebo jsou z odchovu, jsou n… poslední
Michal... 15.11.2008 12:50
Michal...

Jedovatý nejsou. A co se týče chovu, když jsou v dobrém stavu po importu nebo jsou z odchovu, jsou naprosto bezproblémový. akorát teda náročný na místo. OBčas ty importovaný zvířata to chce rozkrmit na něčem jiným třeba na ptákách, ale potom se chytnou. Osobní zkušenost to není, ale známej z Malaysie mi tohle o nich říkal. A další známej co je dovezl i albinotický korose říkal, že jsou vpohodě také.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru