Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Calloselasma rhodostoma

Kdysi jsem je choval. Koupil jsem pár z odchytu na burze, hooodně pod cenou, dělal jsem smutný oči. Byli napadený nějakejma cizopasníkama (filárie?), léčbu mi tenkrát doporučoval MVDr Zdeněk Knotek na Mosteckým aktivu. Takový bouličky na těle, a v nich červíci, s Petrem Voženílkem jsme to tenkrát operovali. pak prošli ještě injekcema u MVDr Ptáčka, který dělal v CV Zooparku. Teď se stará o dravce nějakýmu princovi v emirátech.
Zpátky k hadům. Žili byli něco přes rok a v pohodě. Manipulace pohodová, leželi vždy stočení v "koláči", který stačilo nabrat hákem a položit vedle nohy na židli. Během čištění se nikdy ani nehli, následně jsem je stejným způsobem vrátil zpět do nádrže.
Bacha na jednu věc. Dovedli se naštvat. Potom zploští tělo jako kobra. Ale ne jen krk, celé (!) tělo. Jsou-li v klubíčku, dosáhnou při nečekaném útoku neskutečně daleko. Rozhodně dál než jak jsou dlouzí- vyskočí.
Mám někde hromady fotek, když bude zítra nálada, dám je sem. Je tam i páření i operace i ti paraziti. Napářený pár jsem dával tenkráte Hrochovi (mnozí znají). Samice mu nakladla vejce. Zajímavé bylo, že samice se o vejce starala obdobně jako kingkobra či krajta, naprosto stejně. Mláďata se vylíhla bez problémů, nepřežilo ale ani jedno. Nepřišli jsme na to, čím je krmit. Tenkrát s spekulovalo o krmení pulci a pod... Nám to prostě všechno pochcípalo.
Zvířata to jsou nicméně velice zajímavá.
Nepodceňoval bych ale toxicitu. Zuby mají předlouhé, a mortalita v Thajsku je značná!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny