Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem správný růst leguána

I když i to je více než píšeš. Každopádně je vždy lepší kvalitní zdroj UV B, kdy nehrozí předávkování a pokud je zdroj dostatečně kvalitní a silný, tak si zvíře vytvoří D3 dle potřeby. On je často problé také v poměru Ca:P a pak je i dostatek (optimum) D3 málo platné.

Tak to je přesný. Z hlediska léčebného je ta tebou doporučovaná dávka možná adekvátní, to nedokážu posoudit z praxe. Podle D. Madera probíhá léčba už probíhající MBD tak, že po dobu 14 dní aplikuje injekčně 2x 400MJ/kg D3 + 50mj/kg kalcitoinu a třetí týden už jen injekčně 50mj/kg kalcitoin. Uplně přesně si to nepamatuju, ale neměl bych se moc mýlit. Ale sežeň si někde hormon v injekcích :-). Navíc orálně a injekčně je taky rozdíl. Tím pádem by ta větší dávka samotného D3 nemusela být špatná, resp. tomu zvířeti neublíží (nemusela by).

No, chov větších heliofilních ještěrů tak, aby byl kvalitní, je poměrně drahá záležitost, což si při pohledu na terárium ve zverimexu s několika krásnými mláďátky a jednou zářivkou a žárovkou nikdo moc neuvědomuje.
Amen :-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny