Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může mít chameleon zácpu?

Prosim potřebuju poradit. Mám CHAM. JEM. od soboty (5 dní). Krmim ho cvrčkama obalenýma ve vitamínech s vápníkem. Má zářivku (UVB) a bodovku. Teplota je cca 27 - 29°C a vlhkost tak 55%. To že je hnědej a má sem tam zelenej flíček přikládám malímu celoskleněnýmu terárku(stavim nový). Co mě trápí.. Žere rád a pije tak 3x deně z listů vždy když rosim. Deně sežere tak 5 - 8 cvrků. Zeleninu ni ovoce nechce. Ale i tak si myslim, že sežere dost nato, že má tak 10 cm bez ocasu. Jen když chci vyčistit terárko, nemám co čistit.. Kálel jednou druhý den po té co jsem ho přivezl. Od tá doby nic.. Je to normání?? Stále žere a já nechápu kam to dává? Ps.: S teraristikou začínám. Jo a jako substrát má lignocel kterej se mu jednou (co vim) dostal při lovu do tlamičky. Teď krmim z čistý misky.

Nebo ještě jinak.. Jak dlouho trvá než chamík něco (cvrka) ztráví??

Díky za odpověď..

Předmět Autor Datum
Mozna si zkus nejdriv precist tohle http://tera.poradna.net/question/view/51932-lignoce l-kokosova-d…
JaBula 20.11.2008 14:40
JaBula
Právě, že jsem to četl. Tak jen doufám, že mi někdo napiše jinou né tak závažnou příčinu. Výměnu sub…
-PeteR- 20.11.2008 14:57
-PeteR-
Ono to i pri ucpani strev nejakou dobu trva nez zvire zacne odmitat potravu. Podle toho, kde je trav…
JaBula 20.11.2008 15:29
JaBula
Tak včera z něj pár zakulenech cvků vypadlo.. Tak doufám, že to bude dobrý. Ještě uvidm co dneska. K…
-PeteR- 21.11.2008 08:31
-PeteR-
lignocel mi taky všude doporučovali a jak to dopadlo...na mrňouse se to lepilo jak chytal jídlo, tak…
wewuss 20.11.2008 23:14
wewuss
Ahoj,opravdu yb měl chameleon chodit na velkou každý den?My měli naposledy bobek 17.11.a od té doby…
orminka 21.11.2008 18:04
orminka
asi to bylo na mne, takze odpovim - ten udaj byl smerovan spis na mladata, ktera se kazdy den krmi d… poslední
JaBula 21.11.2008 18:54
JaBula

Právě, že jsem to četl. Tak jen doufám, že mi někdo napiše jinou né tak závažnou příčinu. Výměnu substrátu určitě provedu. Jen si myslim, že by asi ani nežral, kdyby to byl problem lignocelu. Nejvíc mě štve, že mi ho k chamíkoj doporučovali a to ne na jednom místě.. Plavenej písek by snad nemusel bejt takový zlo..:?:

Ono to i pri ucpani strev nejakou dobu trva nez zvire zacne odmitat potravu. Podle toho, kde je travici trakt ucpany se muze tesne pred nezajmem o potravu objevit jeste stupen, kdy zvire evidentne ma hlad, s chuti lovi, ale protoze potrava nemuze pokracovat dal, ulovena korist je vyzvracena. 3 dny je ale opravdu kratka doba na soudy i presto, ze chamici obvykle kali temer kazdy den(pokud tedy kazdy den pravidelne zerou). Muze jit o banalitu ale i o fatalni problem. chce to urcite dal sledovat.

Ahoj,opravdu yb měl chameleon chodit na velkou každý den?My měli naposledy bobek 17.11.a od té doby nic.Chameleon měl kokcidie,byl takový zalezlý bez zájmu,kokcidie jsme vyléčily a teď poslední dobou je zase taková zalezlá.Ale jinak žere a pije normálně.Podklad máme rašelinu a krmím z pinzet takže rašelinu určitě nemohla spolknout.Myslíte, že bych měla třeba zase zkusit dát rozbor trusu?Můžou se kokcidie vyskytnou opakovaně?Díky

asi to bylo na mne, takze odpovim - ten udaj byl smerovan spis na mladata, ktera se kazdy den krmi dle libosti. To pak kali opravdu kazdy den. Dospele nebo starsi zvire, ktere je stridme krmeno 3x do tydne to ma samozrejme jinak, a i nekolik dni bez vyprazdneni muze byt naprosto v poradku. Kokcidie se opakovane vyskytnout mohou, ale pouze za predpokladu, ze se zvire mohlo nekde nakazit (kontakt s jinym chamikem, nebo s jeho trusem, pripadne nedezinfikovane terarium behem lecby). Jinak v podstate ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru