Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak to mi potom niekto vysvetlite,ako to ze v takychto pripadoch sa este s niekm takym bavia.Ja by s…
Bugy 12.12.2008 16:35
Bugy
Já vám mám takový pocit (nepřekonatelná lenost mi nedovolí ho ověřit), že v povolení k chovu nebezpe…
rockviper 12.12.2008 17:09
rockviper
Tak tohle byla ale záležitost citesu, nikoliv povolení k chovu a tam se nic takovýho nepodepisuje (a…
Arutha 12.12.2008 18:00
Arutha
Osobnu skusenost s nimi nemam no nic to nemeni na mojom nazore ze to niesu profici "od fachu" (co si…
Bugy 12.12.2008 19:32
Bugy
hm ja zase videla malinkou agamku maximalne mohla mit kolem7cm uplne vyklepanou v terku kde po ni be… poslední
bajunecka 12.12.2008 20:15
bajunecka

Tak to mi potom niekto vysvetlite,ako to ze v takychto pripadoch sa este s niekm takym bavia.Ja by som okamzite (aj ked to nemam vo zvyku) zavolal policiu a nech si s nimi robia starosti oni a nie ja.Viem ze par po hube nic neriesi a vyrastol som z toho uz davnejsie ale ako nahle mi zacne niekto tlacit nohu za prah,nevahal by som pouzit aj nasilie.Sikanovat nas uz nemusia len dopravaci,ale kludne s tym mozu zacat revizory,odcitatelia elektriny,dedo na platenom parkovisku a v neposlednom rade aj kontrolora zo zivotneho prostredia....Kazdy kto ma blby den a chce si na niekom vyliat zlost..

Kontrolovat cloveka ktory pre svoj konicek podriaduje vsetko ostatne a pokutovat ho za nezmysel to nieje plnenie si povinnosti.Lepsie by urobili keby sa zacali venovat "triznitelom" v tera shopoch.Ani neviete ako som cumel na Krajtu mriezkovanu,v Hradeckom Profi ZOO (alebo ako sa ten shit volal(predajna v nakupnej zone)),ktora mohla mat tak dva metre,v terku o rozmeroch asi 40x30x40,bez akejkolvek moznosti pohybu,leziacu pod ziarovkou tak 25 cisel od dna,so starym zvlekom pozadieranym do masa...Na tych sa inspoktory nezameraju,ty su v "poho"...
Ak niekoho moj nazor uraza a pohorsuje tak sa vopred ospravedlnujem.

Já vám mám takový pocit (nepřekonatelná lenost mi nedovolí ho ověřit), že v povolení k chovu nebezpečných zvířat je klauzule k umožnění prolídky chovu přímo zakotvena. Asi to není to úplně ono, na co je dotaz, vycházím jen z vlastních "papírů", a ty se vždy týkaly jeďáků. Takže taky bacha na to, co podepisujete ;-)

Tak tohle byla ale záležitost citesu, nikoliv povolení k chovu a tam se nic takovýho nepodepisuje (aspoň myslim:-p).
Bugy:

jestli myslíš, že se na "trýznitele" v tera shopech nezaměřují, pleteš se. ČIŽP jsem měl na prodejně v průběhu roku dvakrát, nicméně mýlíš se, pokud si myslíš, že ČIŽP kontroluje stav zvířat - vždycky chtěli vidět jenom registrační listy od želv a varana, který byl tou dobou na prodejně. Vše si veledůležitě nafotili a když jsem je navedl odkud, opsali si dokonce z citesů čísla a správné názvy druhů. Rovněž byla poptávka po "žlutém papíru", načež jsem je musel upozornit, že G. pardalis žádný nemá a mít nebude. Jedna slečna (cca 20) nevěděla o těch zvířatech zhola nic a druhá paní (něco okolo 35) sice rozeznala želvu od varana, ale to bylo tak všechno. Varana se navíc velmi štítila a bála, vždyť to byl taky kolos zvící cca 30 cm (exanthematicus). I přes mé protesty fotily zvířata z těsné blízkosti s bleskem. Toť má zkušenost s ČIŽP.

Jinak stav zvířat kontroluje Krajská Veterinární Správa, rovněž návštěva 2x do roka. S kontrolorem se dalo bez problému vyjít, paradoxně ho víc zajímal původ zvířat než konkrétní potíže (které nebyly). Zvláštní bylo, že ho víc zajímalo co OFICIÁLNĚ děláme s případnými úhyny, než co s nimi děláme doopravdy. Přišlo mi to, že když mám smlouvu s veterinou, že tam posíláme úhyny, můžu úhyny házet do popelnice a KVS bude spokojená, že ví co oficiálně děláme...podivné. Nicméně spíš než na ČIŽP v případě špatného stavu zvířat se obracejte na KVS.

Osobnu skusenost s nimi nemam no nic to nemeni na mojom nazore ze to niesu profici "od fachu" (co si mi nepriamo potvrdil),a ja mozem len o tom co som videl..Krajtule tam nebola tyzden ani dva(podla mna),podla slecny za pultom tak 3/4 roka.A nemusism byt odbornik aby som videl ze to zviera hynie..Nejaky druh opic co tam bol a stal cca 40 tisic mal ohromnu volieru a vsetko potrebne..Krajta za tri litre nemala ani poriadnu misku s vodou..Nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca len som sa uz x krat presvedcil o tom ze v predajniach nemaju vacsinou zvery spravne podmienky len preto ze by ich potencionalny kupec nemusel vidiet.

hm ja zase videla malinkou agamku maximalne mohla mit kolem7cm uplne vyklepanou v terku kde po ni behali "obrovsti-ů cvrcci, a kdyz sem se te pani ptala esi ma i male cvrky, tak rekla ,ze nema, a ta druha agamka co tam byla s ni mela tak 12cm a klepali se ji zadni nozky...neprijemny pohled:( kdyby kradez nebyla zlocin, slohla bych z tama obe dve...ale ta mala mela tak propadle brisko a jen lezela:(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru