Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ivomec - je možno po léčbě a při ní skrmovat léčené potkany?

Zdravím lidičky. Tak u mne probíhá léčba ušního svrabu v chovu potkanů, což se probíralo v jiném vlákně. Svrab léčím asi týden přípravkem Ivomec. Nastala doba, kdy potřebuju nakrmit mé hady a potřeboval bych se ujistit, zda můžu krmit holaty potkanů, u kterých ještě probíhá léčba:?::!:. Veterinář mi řekl, že by se toho vůbec nebál, ale já se o své hady bojím:x:. Přípravek na dospělé potkany zabírá perfektně, ale určitě se dostal do těla i holátkům, skrze mléko. Máte někdo podobné zkušenosti? Měli byste odvahu těmito holaty krmit nebo mám radši zajít do zveráče a koupit ,,zdravé'' hlodavce na skrmení:?:. Za všechny rady a názory děkuji. Ještě bych chtěl podotknout, že veterinář není specialista na plazy!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
já nevím Ivomec je bezvadný, rychle zabírá, ale vím, že u březích např. morčat se nedoporučuje právě…
hathor 02.12.2008 14:48
hathor
Léčbu samozřejmě budu opakovat. Během léčby mi 2 samice bez problémů vrhly holata-živé a zdravé. Vím… nový
SNBák 02.12.2008 15:19
SNBák
ahojda, jelikož se používá i pro zvířata, která pak baštíme my:-D teda myslímže jo :D tak by tam něk… nový
AdamGabrys 02.12.2008 17:56
AdamGabrys
Bohužel jsem dostal jen injekční stříkačky, bez příbalového letáku, takže tyhle info budu muset pohl… nový
SNBák 02.12.2008 18:33
SNBák
nebo zkus zavolat vetovi, ten by to tam mohl najít... nový
AdamGabrys 03.12.2008 19:13
AdamGabrys
Ochranná lhůta na maso zvířat, ošetřených Ivomecem, je 28 dní (podle příbalové informace). Rozhodně… nový
rosnicka01 08.12.2008 09:46
rosnicka01
Díky lidi, potkani už jsou v pořádku, ale ještě jednou jim Ivomec budu aplikovat, aby to bylo stopro… poslední
SNBák 08.12.2008 10:57
SNBák

já nevím Ivomec je bezvadný, rychle zabírá, ale vím, že u březích např. morčat se nedoporučuje právě proto, že má vliv na plody, takže nějak se k nim nejspíš dostává. V jaké formě a v jakém smyslu jim ublíží netuším, ale vzhledem k tomu, jaký je Ivomec "fujtajbl" tak bych také neriskovala. jak říkám, já ho mám ráda, účinkuje velmi rychle a většinou i spolehlivě( při správné indikaci), ale asi bych nějakou dobu také počkala a holaty nekrmila....cca 3 týdny od poslední aplikace, nevím, jaké jsi dostal instrukce, ale léčba by se měla opakovat. takže já bych po té opakovací dávce počkala 3 týdny a pak se vrátila ke krmení vlastními holaty...ale taky pouze můj názor;-)

Léčbu samozřejmě budu opakovat. Během léčby mi 2 samice bez problémů vrhly holata-živé a zdravé. Vím že je to nějaké chemické svinstvo a právě proto jsem zvědavý na vaše názory. Tvrzení vetrináře se mi zdálo divné, ještě k tomu to není specialista na terarijní zvířata. Takže půjdu koupit, ač nerad do zverimexu a své holata nechám povyrůst a skrmím je až později. Ale třeba má někdo i jiné zkušenosti a tvrzení veterináře potvrdí.

ahojda, jelikož se používá i pro zvířata, která pak baštíme my:-D teda myslímže jo :D tak by tam někde měla být napsaná ochr. lhůta...mrkni se... po tu dobu by se neměly jakékoli části zvířat používat k výživě člověka, tudíž si myslím že i hadům by to nemělo ublížit...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru