Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Substrát pod suchozemskou želvu

To je fakt, každý říká něco jiného a každý si to co říká také zdůvodní, je to honička si vybrat, to chápu.
Seno není špatné, problém je jeho sklon k plesnivění. Pokud želvu držíte v takovém suchu, že seno plesnivět nezačne, odejdou jí ledviny, žádná miska s vodou ani koupání to nezachrání. Uvidíte časem sama. Scvrklý vysušený krunýř, deformované přírůstky, apatie, časté a intenzivní pití jsou první příznaky celkové dehydratace. Hloupé je, že se to neprojeví okamžitě, ale chvíli to trvá než se želva utrápí.
Já osobně považuji požírání hoblin (spíš přižírání) za prospěšné, zvyšuje to podíl balastních látek v zažívacím traktu želv, což je při běžném krmení u nás dostupnými krmivy velice výhodné.
Ano na veterině se jistě mohou setkat s želvami které mají zažívací trakt "ucpaný" hoblinami, ale primární problém bude zřejmě jinde, ne přímo v hoblinách. Myslím si to proto, že v opačném případě bych byl zřejmě jeden z největších dodavatelů hoblinami "ucpaných" želv do zmíněné kliniky. Mé želvy jsou od čerstvých mimin až po 15kg macky s hoblinami ve styku takřka neustále a bez problémů. Ale jak říkám, názorů je nepřeberné množství a je na každém co si vybere.
http://i188.photobucket.com/albums/z246/zelvykh/P9 290070.jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny