Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Python regius - svlékání

Mám takový děsně trapný dotaz, předem se omlouvám, pokud se to dotkne nějakého fundovaného chovatele, ale jak poznám, že se had svlíknul, resp. může pozřít svoji svlečku?

Krajtu máme 2 a půl měsíce, samec rok a půl starý, svlékal se prý vždy bez problémů, svlečka nepotrhaná, naposledy než jsme si ho odvezli domů. Teď začal asi před týdnem, krásně se zakalil,v pondělí odkalil, včera večer drbal bradu a dnes mi přijde, že je nějaký podezřele krásně vybarvený, oči naprosto čiré, kůže nádherně lesklá, je jak novej. Navíc poslední týden jen spal a dnes číhal, vyndala jsem ho ven, prostudovala a pak zase urputně číhal, tak jsem mu hodila křečka a ten byl v tu ránu pryč. Prostě vykazuje všechny znaky svlečenýho hada, jen SVLEČKA NIKDE.. ::) tak já nevim, jestli jen vyšiluju a zítra se svlíkne nebo co jako.. To je fakt možný, že se ta lymfa vstřebá tak dokonale, že je had těsně před svlekem tak krásnej? (jindy je samo taky krásnej :-p)
Jinak teplota v terárku ok a rosila jsem poslední týden jak vzteklá ;-)
Změna předmětu, původně: svlékání (halapremek)

Předmět Autor Datum
Hadi svou svlečku nežerou, to dělají např. gekoni nebo žáby. Když začala žrát a vůbec podle popisu b…
malpolon 11.12.2008 01:44
malpolon
Tak odvolávám paniku a zpátky na stromy! :-D včera, když hadík sežral toho obřího křečka, šel drbat… poslední
maly-terarista 11.12.2008 09:10
maly-terarista

Hadi svou svlečku nežerou, to dělají např. gekoni nebo žáby. Když začala žrát a vůbec podle popisu bych řekl, že bude určitě svlečená, chce to pohledat v teráriu, svlečka nemusí být pěkně natažená, bude někde shrnutá do malého prstence a zahrábnutá v substrátu.

Tak odvolávám paniku a zpátky na stromy! :-D včera, když hadík sežral toho obřího křečka, šel drbat bradu a v noci se svík se vším všudy, udělal i parádní bobek, prostě tak, jak to tu všude čtu. Možná bych to tu neměla tak moc studovat, pak všechno moc řešim. Zmátlo mě, že žral a jak byl fakt krásnej, myslela jsem, že po odkalení bude prostě takovej nijakej, dokud se nesvlíkne..;-) Omlouvám se za zmatky, u agamy to fakt takhle neprožívám.

Hadům zdar!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru