Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Období půstu...

Dobrý večer,mám dotaz ohledně mojí mladé krajty.V chovu tohoto druhu jsem začátečník.Hada mám od pondělí,chovatel mi řekl,že teď nějakou dobu nežere ale neřekl jak dlouho žrát nebude,zkoušela jsem jí dát osrstěné mládě myši,ale utíká před ním a hrozně syčí.Navíc mi přijde hubená,měří asi 45cm a váží 21,5 gramu.V části tělá asi 10cm ke konci ocasu je ze spodu uplně propadlá,má tam asi 1cm hlubokou rýhu.Nepřijde mi to normální.Není nějaký fígl,jak ji převědčit žrát.S umělým krmením nemám zkušenosti.Říkala jsem si,jestli taky není moc brzo chtít po ní aby žrala,třeba je ve stresu z nového prostředí nebo jestli má to období kdy prostě nežere.Prosím o rady.Moc díky.

Předmět Autor Datum
Zkus sem hodit nějakou fotku té rýhy.Když na tu potravu syčí , tak to vypadá , jako by se ji bála.Vi…
Bobik22 13.12.2008 21:52
Bobik22
Neviděla,říkal,že nežere,že to tak mívaj,že nežerou...tu fotku bych mohla poslat na mail,neumím to t…
Synus 13.12.2008 21:54
Synus
Navíc se mi taky popálila o žárovku,na to je dobrá prý betadine mast,jak dlouho se to bude hojit?
Synus 13.12.2008 22:05
Synus
Prosím jestli by tu byl nějaký rozumný zkušený chovatel,který by byl ochotný mi případně pomoct,kouk…
Synus 13.12.2008 22:38
Synus
Ja si myslim ze 45cm a 21,5 gramu je zalostne malo. Co sa tyka tej ryhy, ci prepadliny, skus hodit f… poslední
daado 05.01.2009 06:56
daado

Prosím jestli by tu byl nějaký rozumný zkušený chovatel,který by byl ochotný mi případně pomoct,kouknout na hada a ptřeba uměle nakrmit,abych viděla jak na to,moc prosím,mám strach aby mi nepošla,zatím je v klidu a aktivní,ale nechci nic zanedbat.Jsem z Brna.Kdyžtak pište na mail redhorse@seznam.cz.Moc díky!

Ja si myslim ze 45cm a 21,5 gramu je zalostne malo. Co sa tyka tej ryhy, ci prepadliny, skus hodit foto ci ide o jazvu alebo je tak vychrtla. Mozes este skusit podat mrtvu potravu, napr mlada chrcka dzungarskeho, nechaj jej ho tam aj celu noc. Ak nepomoze tak ju musis nakrmit nasilu, postupy urcite najdes na webe, len smelo do toho! Vela stastia!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru