Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemocná kudlanka (?)

Mám problém s kudlankou (Sphodromantis gastrica), čtyři dny jsem byla u rodičů a o kudlu se mi starala spolubydlící. Když jsem přijela, hned jsem jí hodila cvrčky, ale ona je neumí chytit (normálně vždycky byla schopná sežrat i čtyři pět bez problémů). Neudrží se na větvičce a padá, chvilema se divně třepe. Taky už asi měsíc čekám, že se svleče a nic (většinou jsem vždy poznala, že se bude svlékat), druhá kudlanka je už o dva svleky napřed. Pokud je to blbost, tak se omlouvám, ale zároveň prosím o radu, aby jsem se aspoň trochu uklidnila :-)

Předmět Autor Datum
Ahoj. No těžko říct podle popisu(vysílení?,dehydratace?,paraziti?),a jak je stará?
Ondra Machač 14.12.2008 22:40
Ondra Machač
No, tak nic, ona se dneska v noci svlékla, potřebovala jenom trochu vody a klid (a já jí tam debil h…
Jarush 15.12.2008 05:42
Jarush
Neházejte flintu do žita, gastriky jsou relativně dlouhověké, samec i vy se v pohodě dočkáte. Měsíčn…
nikolas 15.12.2008 11:00
nikolas
jojo, už je to v pohodě, vždycky jsem vystreslá, jak se stane něco novýho, u druhé kudly už budu při… poslední
Jarush 15.12.2008 20:21
Jarush

No, tak nic, ona se dneska v noci svlékla, potřebovala jenom trochu vody a klid (a já jí tam debil hodila žrádlo).. Snad jí to neublíží. Jinak sem taky myslela, že je tak v pátým/šestým svleku (podle toho, jak starou jsem si ji kupovala a kolikrát se svlékla) a dneska už má křídla, takže asi miminka mít nebudu bo tohle je samečeka a samička ještě křídla nemá :-D Omlouvám se za ubytečný dotaz a přeji hezký den :-)

Neházejte flintu do žita, gastriky jsou relativně dlouhověké, samec i vy se v pohodě dočkáte. Měsíční pauza před posledním svlekem je ještě v normě, trvá to někdy hodně dlouho. Jinak že je před posledním svlekem krásně poznáte podle základů křídel, je na nich dobře vidět žilkování a hlavně jsou jakoby volná. A blížící se svlek je hezky poznat, jak se základy křídel nalévají. Těsně před svlekem jsou úplně tlusté, jak je v nich složené celé křídlo. Jinak až se vám svlékne samice, nic neuspěchejte, dejte jí klidně měsíc čas před pářením, dříve k sobě samce většinou nepustí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru