Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem želva nepřijímá potravu

Dobrý den, mám 6 let želvu nádhernou a je to cca. měsíc, co z ničeho nic přestala přijímat jakoukoli potravu. V létě jsem obměňovala některé vybavení v želváriu, ale bezprostředně po té jsem nezpozorovala u želvy žádnou negativní reakci, nevím, jestli to může mít souvislost.Želva vypadá vizuálně v pořádku, krunýř je tvrdý, zbarvení je normální, jen už lze pozorovat sníženou aktivitu a úbytek na váze. Teplota vody je 26 stupňů C, snažím se udržovat stálé prostředí a čistou vodu. Komplex vitamínů jí dávám alespoň do vody. Zkoušela jsem ji krmit pomocí injekční stříkačky rozmělněnou směsí co prodávají mraženou(hovězí srdce apd.), ale bez valného účinku. Vím, že toto téma se tu již několikrát probíralo, ale jsem z malého města a náš veterinář nemá s plazy absolutně žádné zkušenosti a vzhledem k počasí a že je želva zesláblá se obávám ji někam dál vozit, aby ještě k tomu neprochladla. Takže jestli máte někdo nějakou radu, budu vděčná za cokoli. Předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám dvě dospělé asi 10 let staré želvy nádherné. Také nebaští. Teplotu vody jsem snížila na 21 stupň…
Luc 19.12.2008 11:17
Luc
ahoj znali chovatele, mam na vas dotaz ohledne svoji zelvy nadherne. Z niceho nic prestala prijimat…
235887 26.04.2011 21:53
235887
Toto sa tu na fóre rozoberalo veľakrát, choď hneď k veterinárovi na antibiotiká (enrofloxacín 10-15m… poslední
miro293 27.04.2011 08:13
miro293

ahoj znali chovatele, mam na vas dotaz ohledne svoji zelvy nadherne. Z niceho nic prestala prijimat potravu, straci na vaze, uz ani neplave (kdyz ji dam do vody, tak uz se ani nezvladne potopit, ani nekope nozkama) a cely den nehybne lezi na kameni pod lampou. Potravu prijme jen, pokud ji ji strcim rovnou do tlamicky a musi polknout. Davam ji i vitaminy, ale stav se nezlepsuje.
(je jaro, tak hybernaci nepredpokladam)
poradte, dekuji mockrat

Toto sa tu na fóre rozoberalo veľakrát, choď hneď k veterinárovi na antibiotiká (enrofloxacín 10-15mg/kg na 5-7 dní). Ak sa vodná korytnačka nevie ponoriť, je apatická, neprijíma potravu a je stále na suchu, s najväčšou pravdepodobnosťou má zápal pľúc alebo minimálne zápal priedušiek. Bez antibiotík je to väčšinou smrteľné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru