Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový želvík

Dobrý den, ráda bych poprosila o názor (radu) zkušenějších. S chovem želviček nemáme žádné zkušenosti a po přečtení všeho možného jsem trochu nejistá.
V neděli jsme si domů přivezli nového želvíka - je přímo od chovatele, má 4 měsíce. Zatím má jen jednoduše zařízené terárium - substrát hobliny, na jedné straně navlhčené (tam ho zahrabávám na noc), mělkou misku s vodou, na druhé straně břidlicový kámen a nad ním reflektorovou žárovku, uprostřed dřevěnou boudičku. Teplotu pod žárovkou má cca 35 st., na druhé straně tak 23 st. První den jen lozil po celém teráriu a nic nejedl. A od druhého dne až doteď pořád jen hrabe v jednom rohu (poblíž žárovky). Občas poodejde tak 20 cm stranou, ale hned se vrátí a zase hrabe, do domečku vůbec nechodí. Je to normální chování? Sám jídlo nevyhledává, ale když před něj položím lupen čínského zelí, tak si dá. Dala jsem mu sušenou hlavičku červeného jetele a do toho se pustil celkem s chutí, ničeho jiného se nedotkne. Jinak vypadá zdravě, je čiperný, očička jasná. Když otevřu terárium, tak se zatáhne do krunýře, po chvíli vystrčí hlavu a sleduje mě, ale jak poodejdu tak hrabe a hrabe.
Dočetla jsem se tu u jednoho dotazu, že když želvík prchá, tak se mu něco hrubě nelíbí. Tak vážně nevím - je něco špatně, nebo je jen takový hraboš?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny