Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyděšená želva

dobrý den, včera ráno jsem si domu přinesla novou želvu žlutolící , je to mládě a je fakt miniaturni:) jenze uz od vcerejska je porad zalezla..vzdycky kdyz s e nekdo priblizi tak zakryje hlavu a moc neplave spis ma porad hlavu za kamenem nebo je nekde v rohu..vim ze je normalni ze se bude bat ale neni aspon nejaky zpusob jak jit ulehcit? nebo co mam udelat proto aby prestala byt tak vydesena?:-(
díky Marketa:)

Předmět Autor Datum
teda konkretne neplave ani trochu::-/:-( a pr zradlo si zatim taky nejde..:(
marekta hr 23.12.2008 19:25
marekta hr
Je ve stresu z nového prostředí a z cestování.... Jediný co pro i můžeš udělat je že jí dáš klid a p…
Cheert 23.12.2008 19:25
Cheert
ja vim ale kdyz sem si prinesla prvni zelvu tak se chovala tak divne ze sem s ni sla k veterinari a…
marketehr 23.12.2008 19:30
marketehr
byla jsem s ni u specialisty pres zelvy a myslim ze nebejt jeho by mi asi chcipla a nelezla by spoko…
Arutha 24.12.2008 11:38
Arutha
Byla jsem u pana doktora Vopršálka, na internetu jsem o něm četla jedině chválu , dlouhodobá chovate…
marketahr 04.01.2009 18:10
marketahr
nenapsala jsem konkrétní nemoc.měla nemocný plíce- plavala na stranu. :-/
marketehr 04.01.2009 18:19
marketehr
Ahoj, nenapísala si, ako má zariadené akvárko. Snaž sa jej urobiť čo najprirodzenejšie prostredie, d…
miro293 23.12.2008 21:40
miro293
Čím míň novou želvičku "otravuješ" (nenapadlo mě přesnější a mírnější slovo), tak tím rychleji se zo…
Jakubýček 23.12.2008 22:51
Jakubýček
Ještě dodám: samozřejmě ale občas kontroluj jak na tom je po zdravotní stránce. :-)
Jakubýček 23.12.2008 22:53
Jakubýček
Každé zvířátko se nejdříve bojí, tedy skoro každé... je to tak u hadů, plazů i křečků a jiných zbířa…
Barbarka 25.12.2008 17:08
Barbarka
me treba starsi agama porad utikala pod rukama, zadne hlazeni, nic, ted ji mam pul roku, do ruky ji… poslední
bajunka 04.01.2009 20:22
bajunka

ja vim ale kdyz sem si prinesla prvni zelvu tak se chovala tak divne ze sem s ni sla k veterinari a ty debilo** ze zverimexu mi ji prodali nemocnou..byla jsem s ni u specialisty pres zelvy a myslim ze nebejt jeho by mi asi chcipla a nelezla by spokojene vedle me:-/
tak se trochu bojim, je to zelva mi babicky a tak chci aby se aspon dozila stedreho dne:):-/
tak díky:)

byla jsem s ni u specialisty pres zelvy a myslim ze nebejt jeho by mi asi chcipla a nelezla by spokojene vedle me

A co jí přesně bylo a čímpak ji pan specialista vykurýroval? To by mě docela zajímalo - většinou totiž podobní "odborníci" z řad veterinářů kouknou přes stůl na želvu a následně jí píchnou "něco", nejčastěji pak "vitamíny". Samozřejmě mu nechci brát prýmky, jen by mě zajímalo kdo to byl, co diagnostikoval a jak to léčil;-)

Byla jsem u pana doktora Vopršálka, na internetu jsem o něm četla jedině chválu , dlouhodobá chovatelé želv mi ho doporučili jako jednoho z nejelpších , a můžu to potvrdit, nevím jací jsou ostatní,a le želvu mi zachránil a vždycky když je nějakáý problém tak mi vždy ochotně poradí...želvu jsem si přinesla jako malou ze zverimexu a doma mi plavala na jednu stranu a nežrala. Měla nemocný párové orgány...Dal jí něco na podporu žrádla, injekci a vše bylo po nějaké době v pořádku. Byla jsem tam ještě jednou na kontrole a to želvu pouze prohlídl, žádné vitamíny jí nedával. jedinou povzbuzovací věcí bylo to na podporu žrádla, vážila 14 gramů. Přes stůl na ní nekoukal, vyštřil jí , dal jí od umyvadla, sledoval jak plave, sledoval její chuzi, doporučil mi jak mám mít udělané akvarium..myslím, že si jí ze stolu rozhodně neprohlídl
stačí?

Ahoj, nenapísala si, ako má zariadené akvárko. Snaž sa jej urobiť čo najprirodzenejšie prostredie, daj jej na dno štrk, nejaké kamene a korene ako úkryty, ak máš, tak aj plávajúce vodné rastliny. Pri holom dne často sú často vo väčšom strese, ako by mali byť. A ako písal môj predchodca, ruš ju čo najmenej, aj keby si ju prvé dni nemala skoro vôbec vidieť. Zaisti jej vhodné podmienky a daj jej čas :-)
Čo sa týka možnej choroby, udržuj teplotu vody 28°C, daj jej tam žiarovku na slnenie a tiež zakry akvárko, aby mala vzduch aspoň tak teplý ako vodu.

Každé zvířátko se nejdříve bojí, tedy skoro každé... je to tak u hadů, plazů i křečků a jiných zbířat. Jako my máme někdy stresy a nemáme náladu, tak je mohou mít i zbířata. Radila bych ti, abys ji pomalu nechala aby si zvykla na nové prostředí a nechala jí všechno si "okoukat". Potom si musíš získat její důvěru a né jí třeba zmateně honit po celém terárku. (což doufám, že ty určitě neděláš) Zkus se vžít do její situace. A obzvlášť mláďátka bývají často ustrašená ale i zvědavá. (však to také zjistíš :) Sice nemám doma želvu, ale myslím, že je to podobné u všech zvířátek. Vyžaduje to trpělivost a hlavně nesmíš na ní moc spěchat a naléhat. Až želvička uzná za vhodné vylézt, určitě to udělá! :))))) Zatím ahoj. Barbarka:-)

me treba starsi agama porad utikala pod rukama, zadne hlazeni, nic, ted ji mam pul roku, do ruky ji nevemu ale po hlave se hladit da, ale jakmile ji chytnu za telo tak skrabe anafukuje se jak balon, za to malicka agamka kere sou 4 mesice, na me klepe z terarka tlamickou, kdyz prijdu tak na me kouka aceka az otevru a ona si na me vyleze:)a somruje jidlo:) je to hrozny mazlicek:)a dyz ji dam kapku vody na tlamicku, olizuje mi prst jako pejsek:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru