Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem soužítí hyla cinerea s leptopelis vermiculatus a agalychnis callidryas

Mám leptopelis vermiculatus už rok a daří se jí skvělé. Teď jsme k ní pořídili hyla cinerea a rosničku včelí a ty dvě byly v karánténě a mezitím nám umřela rosnička včelí,příznaky byli nafouknutí,dezorientace... Dočetl jsme se že by to mohla být vodnatost.
A teď máme pohromadě leptopelis a hyla cinerea a chystáme se k ní přidat agalychnis callidryas,může nastat nějaký problém mezi nima???
Terárium je velké V=100cm Š=50cm D=25cm přizpůsobené na chov žabek.
Všem za rady předem děkuji.
S pozdravem R. Kwiecinski

Předmět Autor Datum
Zdravím, osobně nějak nefandím kombinacím druhů, v tomto případě by ještě šlo hyla cinerea a agalyc… poslední
Arutha 24.12.2008 09:36
Arutha

Zdravím,

osobně nějak nefandím kombinacím druhů, v tomto případě by ještě šlo hyla cinerea a agalychniska, obojí žáby podobného vzrůstu a alespoň kontinentálně podobného výskytu. Vermiculatky z Tanzánie se mi tam nijak nehodí, jsou i docela menší, hlavně samci - vzhledem k tomu, že se nejspíš ve všech případech jedná o import, je zde solidní riziko přenosu rozličných onemocnění či parazitů.
Jinak terárium slušné, škoda, že délka není taky 50, takhle z toho vzniká taková nudle, což kombinaci taky moc nesvědčí.
A propos - nepřemýšleli jste o osazení terária jedním druhem ve více kusech? Bylo by to nejefektivnější a co se pozorování týká (sociální chování atd.), mnohem zajímavější;-) Tedy dle mého.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru