Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paroedura pictus - získání zkušeností a informací z chovu

Zdravím, dovolím si využít tohoto vlákna. Rozhodla jsem se pořídit si tohoto gekona a pročetla o něm hodně informací. V základních věcech mám jasno, jen si chci ověřit pár info, které jsem našla třeba jen na jednom serveru, nebo co mě tak napadlo:

1. asi stačí, když bude nepříbuzný sameček, samičky pak mohou být příbuzné, že?

2. je pravda, že není potřeba UV? ( http://tera-blechoun.webnode.cz/nas-chov/paroedura -pictus/ )

3. kolika let se asi dožívají? Vyčetla jsem 3 - 5 let, ale mám dojem, že někde jsem četla 2,5 - 3 (ale to si nejsem jistá).

4. vytápění - jaký typ žárovky? Jsem totální lama, co se týče elektřiny, takže mi pro Vás běžné termíny jako "výbojka" apod. nic neříkají :-( Může to být taková ta "reflektorová žárovka" prodávaná v elektrech? Např něco takovéhoto: http://shop.lightpark.cz/philips-reflektorova-zaro vka-60w-e14-spotone/d-105475/?gclid=CL_kvonvt8UCFa zKtAodckQA6A
A jak silnou, abych gekony neupekla, ale přitom tera dostatečně vytopila? Chci pořídit tera 50 x 40 x 30-40 (d-š-v).

5. zadní stěnu bude lépe vymodelovat z polystyrenu nebo z montážní pěny (případně je to jedno)? A pak lépe vypískovat nebo jen natřít barvou? Té barvy se trochu bojím, protože jednobarevné to bude vypadat asi nepřirozeně a vícebarevně to asi moc nezvládnu (mé malířské schopnosti jsou na úrovni dítěte základní školy:-D ).

6. vitamíny a minerály - stačí podávat Plastin (nebo Biomin H) + Roboran H v poměru 1:1 při každém krmení? Případně nějaký jiný postup?

7. nevím, jak s vlhkostí. Jde o pouštní zvíře, tak jsem nepředpokládala rosení, jen vlhčí jeden kout terária. Ale tady píšou rosit 2x denně, to se mi na pouštní zvíře zdá hodně... http://www.chovzvirat.cz/zvire/633-gekon-madagaska rsky/

Omlouvám se za tolik dotazů, ale ráda bych gekonkům dala co nejvhodnější podmínky a ne vše mi je z internetu jasné... Děkuji moc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny