Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na Sternotherus odoratus - povlak na krunýři

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, co mám dělat, když moje želvička (Sternotherus odoratus), má na krunýřku nějaký povlak?! Vypadá jako že je špinavá a jakoby ochlupacená?! Co mám dělat?:-( Mám jí ten krunýř umýt? Poraďte prosím! Děkuji.
[mod]Změna předmětu, původně: Dotaz na Sternotherus odoratus (VH)[/mod]

Předmět Autor Datum
Ten povlak budou nejspise ruzne narusty bakterii nebo rasy. Zelve to nevadi, ale vypada to neestetic…
petrmed 26.12.2008 19:26
petrmed
Súhlasím s tebou, len chémiu by som radšej nepoužíval. Tá korytnačka je podľa všetkého chovaná v sto… poslední
miro293 27.12.2008 12:11
miro293

Ten povlak budou nejspise ruzne narusty bakterii nebo rasy. Zelve to nevadi, ale vypada to neesteticky. Lze to odstranit mekkou hubkou, ale casem se ji to tam asu znovu usadi. Pomaha zlepsit kvalitu vody - castejsi vymena a dobra filtrace. Nebo pridat do vody trochu trypaflavinu, metylenove modri nebo velmi slaby roztok hypermanganu. Hypermangan je v lekarnach a ostatni latky lze sehnat v akvaristickych obchodech. Kazdopadne chemii bych volil az na poslednim miste.

Súhlasím s tebou, len chémiu by som radšej nepoužíval. Tá korytnačka je podľa všetkého chovaná v stojatej vode, bez filtrácie, alebo len so slabou filtráciou. Väčšinou postačí úplne vydrhnúť akvárko a korytnačku špongiou a zlepšiť kvalitu filtrácie a prúdenie vody v nádrži. Potom nárasty budú vo vnútri filtra a nie na zvieratách ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru