Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Začátečnice v chovu chameleona

Nezlobte se asi za blbej dotaz,ale dostala jsem chameleona o kterym bohužel vim jen to že umí měnit barvu :-?:-p a ptala jsem se na to,že se mu od rána odlupují šupinky kolem kloubů a na zádech a postupně po celym těle..bylo mi řečeno že se svlíká..To mě mohlo napadnout no..Asi jsem debil,dejme tomu,ale mám o něj strach..odírá se při tom o větvičky,otevírá tlamu a všemožně se kroutí-je to normální? A pořád má takovou "vyblitou" barvu :-( takovej zeleno-bílo-světle hnědej..nechce se mi zbravit do zelena.. :( poraďte prosim..hledám po netu všude info a všude píšou něco jinýho ]:(3-[:-( dík
[mod]Změna předmětu, původně: blbá majitelka chamíka..prosím o poučení
Sypat si popel na hlavu snad není třeba,lepší je číst;-) (Melda)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nazdárek taky sem začátečník v chovu chameleonů a chtěl sem se zeptat jestli chamíkovy neublíží když…
ugy 28.12.2008 21:17
ugy
Ahoj já chovám chamíka mandarinka mu určitě neublíží ale spíše dávej živočišnou potravu můj chamík d… poslední
steve1962 30.12.2008 15:40
steve1962

nazdárek taky sem začátečník v chovu chameleonů a chtěl sem se zeptat jestli chamíkovy neublíží když sem jí chtěl dát kousek mandarinky a ona ji nějak nechtěla vzít tak sem si počkal až se zas naštve a zasyčí na mě(to ona dělá někdy:-)) a dal sem ji tu mandarinku(kousíček) do tlamičky a ona to požvýkala a spolkla...neublíží jí to?...jo a taky sem se chtěl zeptat jestli ji můžu krmit pavouky co sem našel ve sklepě jsou asi 1-1,5cm velci...díky :beer:

Ahoj já chovám chamíka mandarinka mu určitě neublíží ale spíše dávej živočišnou potravu můj chamík dostává ovoce jednou za týden (někdy i dva). Já to dělám tak že vezmu kousek ovoce a napichnu ho někde na větvičku nechám to tam 1 den a potom oddělám (mohlo by to začít plesnivět...)chamík je naučený on si vždy sám odkousne kolik chce. Z ovoce se mi nejvíce osvědčily banány jsou měkké dobře se mu koušou. Já chamíkovi pavouky nedávám ale myslím si že by mu to nevadilo. Já ho krmím:
švábi
cvrčci
kobylkami
sarančaty
(poslední dvě zmíněné jen v létě - sám si je chytám na loukách)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru