Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rhacodactylus ciliatus - chov

Už dlouho se mi líbí tito gekoni a přemýšlím nad jejich pořízením. Vše co je tady i na netu v češtině jsem pročetl - moc toho není. Stavím nová terárka a mohl bych jim poskytnout prostor cca 50x50x90 (dxšxv). Všude čtu že jim postačí terárko např.50x50x50. Ale když mám ( zatím teoreticky ) tu možnost tak proč jim ji nedopřát. Využíjí vůbec tu výšku ?
Jde mi o několik věcí - pro trio ( 1.2 ) velikost terária asi ideál, myslím že už z hlediska odbytu mladých to stačí. Tak mně napadá - jaký je vlastně o ně zájem? Dají se ještě v klidu udat mimina? Jsou krotcí? Dají se vzít do ruky, nebo je to čistě expoziční zvíře ( absolutně mi to nevadí a tahat je ani nechci - už jen kvůli jemnosti kůže atd. ) Ale kdyby se sem tam aspoň dali z jejich strany dobrovolně vzít na ruku nezlobyl bych se. Líbí se mi spíš barevnější formy. Nevím jak se správně jemnují ale ideál rudě zbarvený s ,,pruhem´´ jiné barvy přes záda a nebo do orandžovo modra.... Nevím kde sehnat - koukal jsem po inzercích a všude mají pro mně nic moc zbarvený prcky - jediná JaBula mněla parádního prcka ( přesně dle mích představ ) ale má u něj napsáno že je prodaný :-D . Probíhá u nich nějáká barvoměna? Dají se chovat celý rok spolu???

Omlouvám se za kladení dotazů na přeskáčku ale psal jsem jak mi šly myšlenky. Každému kdo se se mnou podělí o zkušenosti předem dík. Když přihodíte i foto zlobit se nebudu. ;-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny