Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zdravim krev ani zaschla ke kloace urcite nepatri nechal bych u veterinare mykroskopicky vysetrit vy…
brasilman 06.01.2009 17:44
brasilman
vysetrit vyter z kloaky na prvoky Protozoa pokud by byl vysledek negativni asi bych zacal lecbu ATB…
JaBula 07.01.2009 13:17
JaBula
zdravim odpovedi na lecbu byli az po vysetreni nechal jsem rozbory kdysi delat u Mvdr.Jurane ktery u…
brasilman 08.01.2009 20:46
brasilman
Musim priznat, ze se ve Vasem prispevku (hlavne zaveru) trochu ztracim, ale snad jsem ho pochopila s… poslední
JaBula 09.01.2009 11:44
JaBula

zdravim krev ani zaschla ke kloace urcite nepatri nechal bych u veterinare mykroskopicky vysetrit vyter z kloaky na prvoky Protozoa pokud by byl vysledek negativni asi bych zacal lecbu ATB nejlepe po kultivaci vyteru na Svu po donasce hada jsou to schopni udelat na miste dale u samce mohlo dojit k vyhrezu hemipenisu a krev by tam mohla po upadeni zustat potom pokud se prokazou prvoci je tam mozna lecba Entizolem tbl.a doporucene zavodneni fyziologickym roztokem cca 10ml na Kg zive vahy jinak u bakterioz jde pouzit lecbu ATB Neomycin tbl sondou do zaludku pokud mate foto a jaky pouzivate substrat a zda Lampropeltis prima potravu je lepsi ji umistit do karanteny bez substratu nebo papirem a zvysit teplotu a podat vitamin A,C

vysetrit vyter z kloaky na prvoky Protozoa pokud by byl vysledek negativni asi bych zacal lecbu ATB

Nalez jakychkoli prvoku (pokud to nejsou zrovna ameby nebo kokcidie) neni duvodem pro jejich lecbu. To byste musel odlecovat 99% chovanych hadu. Predevsim bicikovci ziji v travicim traktu naprosto bezne a nepusobi za normalnich okolnosti patogenne.

pokud se prokazou prvoci je tam mozna lecba Entizolem

Na siroke spektrum prvoku entizol vubec nepusobi (veskere kokcidie), je potreba resit konkretni patogen konkretnim pripravkem.
Pro tazatelku - neni mozne, ze na svlecce ulpel treba zbytek trusu ktery vypada jako zaschla krev?

zdravim odpovedi na lecbu byli az po vysetreni nechal jsem rozbory kdysi delat u Mvdr.Jurane ktery uz zesnul a z 98 hadu meli jen 2 hadi rodu Liasis z odchytu z Malayzie pozitivni vysetreni na bicikovce a jeste u techto prvoku je potreba na 100 procentni zjisteni nutny vyter kloaka a tlama muzou se vyskytovat bud v kloace nebo tlame jinak za 27 let chovu mi proslo ruky asi 300 hadu vcetne nz a nikdy jsem nevidel kokcidie ani menavky i kdyz na kokcidie se pouzivaji Sulfamidy .

Musim priznat, ze se ve Vasem prispevku (hlavne zaveru) trochu ztracim, ale snad jsem ho pochopila spravne a reakce nebude uplne mimo misu. Ja mam zkusenosti takove, ze naprosta vetsina hadu (a tady je celkem jedno, jestli je to odchyt nebo odchov) je pozitivni na bicikovce (obvykle zastupce trichomonadid, nejaky trichomitus apod.). Pri rozboru trusu na bicikovce zalezi predevsim na cerstvosti vzorku (nekteri bicikovci tvori pseudocysty nebo hynou jiz nekolik hodin po odebrani vzorku, takze treba jen po jedinem dni skladovani nejsou zachytitelni). Co se tyka kokcidii, ty nejsou az tak neobvykle predevsim u odchytu, naopak s amebami jsem se u hadu vzdy setkala hlavne u odchovanych zvirat ktera byla v kontaktu napr. se zelvami, kterym ameby zadne problemy nepusobily (narozdil od dotycnych hadu).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru