Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gekončík noční

dobrý den, mám doma rok a půl starého gekončíka nočního, který se stále svléká po třech týdnech, poslední dva svleky měl i problémy, stará kůže mi přijde suchá a nesvléká ji vcelku, zůstala mu i na pacickách,dříve ji stáhnul celou i přes drápky, ted mu to dalo práci.Sucho v terárku nemá, rosím téměř denně,při svlékání hodně, má tam vlhko.Má v terárku nepřetržitě zapnutý topný kámen a teměř neustále je na něm, dříve přes den spával někde v domečku, nyní jen na kameni,není to tím?Jinak je živý, žere, nezdá se nemocný.Pokud by měl parazity, jak to zjistím, na pohled v jeho trusu nic není. Děkuji za odpověd.

Předmět Autor Datum
Poruchy svlékání mohou být (mimo jiné) způsobené nedostatkem vitaminů. Dostává nějaké na krmný hmyz?… poslední
rosnicka01 12.01.2009 14:38
rosnicka01

Poruchy svlékání mohou být (mimo jiné) způsobené nedostatkem vitaminů. Dostává nějaké na krmný hmyz? S tím vlhkým teráriem bych byla opatrná, spíš udržovala obvyklou vlhkost a při problémech se svlékáním bych gekončíka dala do misky s vlažnou vodou (o výšce hladiny 2 cm, na 15 -20 minut, samozřejmě pod dozorem) a pak opatrně zbytky kůže stáhla.
Parazité na kůži jsou většinou okem viditelní, ti nejčastěji se vyskytující vypadají jako oranžové tečky, paraziti v trusu se dají stanovit většinou pouze mikroskopicky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru