Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na oboch fotkách je amelano - absencia melanínu (čierne farbivo) Snow - nie je biela, ale biela s in…
nasicornis 13.01.2009 17:45
nasicornis
Diky Nasicornis. poslední
petrmed 13.01.2009 18:19
petrmed

Na oboch fotkách je amelano - absencia melanínu (čierne farbivo)
Snow - nie je biela, ale biela s inou farbou (väčšinou žlto-bežová)pretože vznikla krížením amelano a anery A. Anery A je čierno žltá (absencia erythrin - červené farbivo) tak preto snow nie je biela. Ale keby sa namiesto anery A použilo anery B (charcoal)už s absenciou žltého pigmentu (xanthin)tak výsledok by bol podstatne bielši had (blizzard) ako snow, ale taktiež nie uplne biely.
Amelanické formy majú priesvitnú dúhovku a preto sa zdá že majú červené oči lebo lebo presvitá sietnica. Amelano forma je slengovo volaná albín, ale je to zlý, dosť obšírny pojem. Pretože uplnú absenciu tmavého pigmentu ma velmi vela farebných mutácií guttát napr (butter, snow, blizzard, opal, plazma, sulfur, avalanche...)
Amelano nie je stála mutácia môže sa vysktovať v roznych variáciách. Napríklad viac žltého pigmentu, menej červného... Selektívnym výberom vznikli z amelaná dalšie formy napríklad: (candy cane, sunglow, hi-white, reverse okeete, fluorescent...) Často krát je medzi týmito podformami velmi úzka línia a je obtiažné ich určiť.

Dalšia možnosť je leucistic. Ide o uplne bieleho hada avšak dúhovka nie je priesvitná. Ale v mladosti väčšinou jasno modrá potom tmavne. Ale podla doterajších mojich informácií nexistuje leucistic Pantherophis guttatus.

Dúfam že som Vám aspoň trošku pomohol.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru