Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem určení parazita

Ahoj,už po několikáté se zbavuji v teráriu těchto parazitů a vždy se do pár dnů objeví znova...celé terárium vystříkám aparalitem i se zvířaty, věškeré vybavení desinfikuji..dnes jsem to dělala znova a podařilo se mi je vyfotit tak kdyby je někdo poznal a poradil jak se jich zbavit budu moc ráda..jsou to takoví černí broučci viz foto je jich tam hafo a hemží se všude hlavně v chladnější části ter.u kytek a v mechu na Tiliquách jem je ještě neviděla ale určitě jim život taky otravují.

Předmět Autor Datum
Obavam se, ze tady nebude parazitologie nic platna. O parazita se totiz vubec nejedna. Nejspis to je…
JaBula 09.01.2009 15:45
JaBula
děkuju za odpověď,bála jsem se že to parazit je a doufala jsem že mě to někdo vyvrátí;-) teď momentá… poslední
Mmagic.J 09.01.2009 16:01
Mmagic.J

Obavam se, ze tady nebude parazitologie nic platna. O parazita se totiz vubec nejedna. Nejspis to je nejaky druh chvostoskoka nebo podobne drobote. Zbavite se jich kdyz nechate vyschnout substrat, drzi se v nem. Zviratum by nemeli nic delat, takze jejich pritomnost v terarku neni nic fatalniho. To uz by jich tam muselo byt na kila, aby treba tilikvy obtezovali svym pohybem...Pokud jich tam je opravdu hodne, muzete zkusit chovat male druhy dendrobatek :-)

děkuju za odpověď,bála jsem se že to parazit je a doufala jsem že mě to někdo vyvrátí;-) teď momentálně mám Tylikvy v náhradním terárku a těch brouků se snažím zbavit ... v terárku už není nic, mám tam i puštěný fén a několikrát jsem vystříkávala ale jsou jak nesmrtelný...mno budu s nima bojovat jak se dá:x: s těma dendrobátkama to neni špatný nápad ale v sobotu si jedu pro dvě dospělé kuňky myslíte že ty by si s nimi taky poradily?nebo jsou na ně až noc malí(brouci)?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru