Předmět Autor Datum
cauko tak s bromeliami je to lachke ked chces predlzit jej zivot tak jej (pretoze v obchode ich dost…
rikiraki 10.01.2009 14:41
rikiraki
Většina bromelii tak funguje, po odkvětu hodí vytvoří malé rostlinky, obvykle po stranách, a pak ode…
neczuz 10.01.2009 16:14
neczuz
Dovolim si zneuzit vlakno dotazem na vydrz a zpusob upevneni bromelie v terariu. Ovsem ne pro prales…
xuebao 22.07.2010 13:49
xuebao
Cau Peto, mnel sas mna optat :-D Bromelky mam v terkach 2 (u gutat a mladeho velhada/hroznyse) - str…
boa.constrictor 22.07.2010 14:14
boa.constrictor
Cau. To je trapne, ze sa dohadujeme cez poradnu, co? Ale v najblizsich dnoch snad aj osobne, chystam…
xuebao 22.07.2010 14:45
xuebao
kludne dojed :-D to s tu raselinu a omotavanim - to sa este obaluje taku sitku ze spagatu/umeliny a… poslední
boa.constrictor 22.07.2010 16:43
boa.constrictor

cauko tak s bromeliami je to lachke ked chces predlzit jej zivot tak jej (pretoze v obchode ich dostanes s kvetom)ten kvet odstrihnes a nesmies ju dat na dno terarka do hliny lebo odhnije treba ju dat vyssie nad zem a liat jej vodu do toho kalichu a nie priamo do kvetinaca.

Dovolim si zneuzit vlakno dotazem na vydrz a zpusob upevneni bromelie v terariu. Ovsem ne pro pralesnicky, ale pro stromove hady. Kolik vydrzi bromelie od psohlavce nebo morelky? A kam a jak ji upevnit? Mam zhlednutych milion fotek terarii, ale na tech z bromelii trci jenom krasna ruzice listu a zbytek je zamaskovan. Aranzma na vetev se mi zda riskantni, spis by to bylo vhodnejsi na stenu. Na druhou stranu ze steny trcici kvetinac je jako pest na oko, a zcela urcite bude vyuzivan hadem pri prochazkach terariem bez ohledu na kytku. Bez kvetinace by zase urostlejsi Guzmania (tu uz mam nachystanou) zrejme na stene nevydrzela. Za kazdy prakticky napad budu vdecny.

Cau Peto, mnel sas mna optat :-D
Bromelky mam v terkach 2 (u gutat a mladeho velhada/hroznyse) - stromaci ich znica spolehlive (mam odskusane - R.boulengerii) - korenova sustava na to neni robena...
Bromelie su v kvetinacoch na dne, oblozene substratem a zamaskovane kusem kury - neni to videt... Skusal sem zadelat kvetinace do zadnej 3D steny - ide to v pohode - lepsi je dat tam o cislo vetsi kvetinac a az do neho kvetinac s bromeliu (dobre sa to potom vyndava)... Je dobre mjet 2 a po case ich menit (dostanu zabrat) - 1 sa regeneruje a 2 zatat trpi ]:)
Cestovani hada po kvetinaci hodne dobre znasa Scindapsus a kupodivu este Chlorophytum...
Inac sa daju pouzit: Selaginella, Adiantum, Pteris, Asplenium, Nephrolepis, Anthurium, Tradescantia, Philodendron, Hedera, Scindapsus, Peperomia, Platycerium, Ficus pumila, Fittonia... (u vetsiny ale plati - mjet vic kusu v rezerve a po case vystridat)...

Cau. To je trapne, ze sa dohadujeme cez poradnu, co? Ale v najblizsich dnoch snad aj osobne, chystam sa vyjet z Brna. A jak vidim, tez nemas v praci co robit... ;-)

Mne ide konkretne o bromelie. 3D stenu nemam, OSB deska je celkem dekorativna a lip sa cisti. Na dno bromeliu nechcu, tam sa zajedno strati a zadruhe je to tak spis pro pralesnicky. Mam v terarku vytipovane misto, kde by sa hodila na stenu. Zahradkari radia zamotat do raseliny korene a nalepit silikonem, coz sa mne ovsem zda pro muj ucel podezrive a vlastne si to dost dobre nevim predstavit, tym vic, ze ta Guzmania neni zadny chumac zelenosivych nitek. Spis esli to fakt nekdo nema v terku u M. viridis, ze by sa podelil slovem aj obrazem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru