Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem uvb

ahoj všichni,chtěl sem poradit,mám doma asi půl roku chameleona jemenského asi rok starého a připadá mi nákej jakoby alergickej na světlo uvb (repti glo 10.0)..vždycky jak mám normální sun glo tak je všechno ok,žere cvrky bez problémů,pije je aktivní atd..jakmile tam dám tu uvb tak už je zle,skoro nežere,málo pije a vůbec není aktivní jen tak sedí..tak sem vymyslel tam nainstalovat k té repti glo eště normální bodovku,aby se mohl nahřívat a byt čilejší ale furt to není ono..cvrčky žere,ale ne tolik jako vždy,pije ale ne tolik jako vždy,nemocný mi nepřipadne,jen prostě vidím ten problém v té žárovce..občas před ní zavírá i oko co má k ní otočené..je to asi divné co tady popisuju že...jinak chamík je určo zdravý,jen trošku vybíravý..jestli někdo bude vědět nebo tušit co je za problém tak mi sem napište..díky moc..ahoj

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tak sem vymyslel tam nainstalovat k té repti glo eště normální bodovku Jestli jsem to pochopil sprá…
MadMike 14.01.2009 22:07
MadMike
no,toho sem si právě všimnul že to není teplé,tak proto jsem tam přidělal eště tu bodovku..ano,to re…
zdena 15.01.2009 16:25
zdena
Osobně bych doporučil min. vzdálenost od ReptiGlo 10 kompaktu alespoň 10cm. Zářivka by určitě neměla…
MadMike 15.01.2009 17:24
MadMike
já tu zářivku mám normálně danou ze zhora dolů,akorát že tam jak ta zářivka končí tak je tam zrovna…
zdena 15.01.2009 17:57
zdena
bylo by dobrý kdyby si přiložil foto terária...;-)
ugy 15.01.2009 19:16
ugy
omlouvám se,až ted sem si všiml že sem psal zářivka,mám žárovku repti glo,foto bohužel nemám a fotak…
zdena 15.01.2009 19:59
zdena
jinak sem tedkom četl na internetu že chamík má být k žárovce repti glo co nejblíž..ted sem z toho u…
zdena 15.01.2009 20:16
zdena
zdeno abych ti mohl odpovědět na soukromou zprávu, kterou jsi mi teď poslal, musíš se registrovat ne… poslední
MadMike 15.01.2009 21:57
MadMike

tak sem vymyslel tam nainstalovat k té repti glo eště normální bodovku

Jestli jsem to pochopil správně, tak jsi/jste měla v terárku pouze to Repti Glo - v tom případě bych se moc nedivil, že nebyl aktivní a nežral, když se neměl kde dostatečně vyhřát. Jen samotné UVB samozřejmě nestačí, důležité je i teplo. Vlastně bez tepla je jakékoliv UV naprosto k ničemu. Na vyhřívacím místě, tedy místě s nejvyšší teplotou může mít klidně 35-40 stupňů.

občas před ní zavírá i oko co má k ní otočené

Jak daleko, resp. blízko se k té zářivce může dostat? Ona na něj svítí z boku?

no,toho sem si právě všimnul že to není teplé,tak proto jsem tam přidělal eště tu bodovku..ano,to repti glo svítí i z boku,je od toho uplný kousek,protože hned u ní mám skalku kde chamík bývá..myslíš že je to problém?a eště myslíš že obyč bodovka je dobrá,jestli by mu aji tohle náhodou nedělalo zle..

Osobně bych doporučil min. vzdálenost od ReptiGlo 10 kompaktu alespoň 10cm. Zářivka by určitě neměla svítit zboku, v kombinaci s těsnou blízkostí si koledujete minimálně o slušný zánět spojivek. Obyčejná bodovka je jako zdroj tepla pro tak "malé" zvíře dostačující. Zářivku určitě umístěte na strop a pokud mu bude vadit, zkuse ji zapínat jen třeba na 6 hodin denně. Fotka by nebyla na škodu.

já tu zářivku mám normálně danou ze zhora dolů,akorát že tam jak ta zářivka končí tak je tam zrovna ta skalka,určitě víš jak ta zářivka vypadá,je taková zpirálovitá a on právě nesedí pod ní ale vedle ní..mám doma eště repti glo 5,myslíš že by se to zlepšilo kdybych je vyněnil?terárko mám vysoky jen 70 cm a ta zářivka je nadoraz u stropu takže s tím nic neudělám..kdyžtak sem ti psal na icg tak jestli tam budeš tak můžeš napsat i tam..dík..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru