Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyříkejme si to zde.

Možná, že celý problém je v mém chápání slova začátečník. Jak to tak pozoruji, to nevinné (z mého pohledu) slovíčko evokuje v mysli mnoha lidí pocit neschopného, hloupého, nesamostatného člověka, jehož názor je zcela irelevantní.
V mém pojetí je to zcela normální člověk, který začíná s libovolnou činností a ze zcela přirozených důvodů neměl dosud možnost získat praktické zkušenosti, nebo člověk, kterému v získávání stále hlubších vědomostí brání objektivní důvody. Takže každý jsme v něčem začátečník. Sám sebe považuji za poročilého v chovu suchozemských želv a slušně se orientujícího v oboru chovatelství, ale absolutního začátečníka v práci s PC. Zrovna tak budu neustále, i v chovu želv, možná pokročilejší začátečník, ale pořád začátečník, teď to přeženu, ve srovnání třeba s Highfieldem a to ze zcela jasných a objektivních důvodů. Poskytne-li třeba Highfield informaci, která bude v rozporu s mou, neřeknu mu rovnou z voleje, že říká úplné blbosti, ale minimálně si to půjdu ověřit, než ji budu rozporovat. A co je důležité, tu informaci si nebudu ověřovat tím, že si někde něco přečtu, protože taková informace je jen informací přejatou, ale ověřím si to v praxi. Pokud to z nějakého důvodu nedokážu, budu se muset smířit s tím, že pravdu má on a ani mě to nijak nerozčílí.
Zkráceně tedy takto:
Půjde-li si doktor práv udělat řidičák, bude z mého pohledu začátečník a měl by brát vážně rady řidiče autobusu se základním vzděláním, který má najeto mraky kilometrů, přestože podle všech dostupných měřítek je na tom IQ doktora nesporně lépe a to do té doby než si vytvoří zkušenosti osobní.
Nechápu tedy co je na slově začátečník tak výrazně emotivního, že vzbuzuje takové vášně.

Proto je pro mě informace např. Briana daleko přijatelnější, než kohokoliv kdo vlastní 2-3 hady jakkoliv dlouho a jeho názor je jiný, podložený ne dlouholetou praxí ale momentální náladou, tím že si něco někde přečet, a argumentací o domnělém štěstí. Proto mě dokáže docela vytočit to posílání do krimu a zavírání do šuplíků.

Takže Mates RR, je mě líto, až po pěti letech chovu dvou tří hadů a hromadě nastudované literatury poskytnete nějakou informaci, která se týká chovu hadů a která bude v příkrém rozporu s tvrzením třeba toho amíka Briana, já osobně budu jeho informaci považovat za průkaznější. Pokud se ovšem dopracujete na jeho úroveň, případně vaše výsledky budou lepší, budu zcela bez zábran akceptovat názor váš. To by mě mimo jiné těšilo víc, nerad koukám na úspěchy přes hranice.

Ono zaškatulkovávat do začátečníků někoho za to, že má doma "jen" 5 hadů je ubožárna,
Doufám, že je to jen vámi formulované přirovnání, protože to jsem nikde neřekl, naopak.

Takže jsem snad vašemu požadavku jako aktér diskuse vyhověl?
Ostatním pardon, stručněji to prostě neumím, nemá to nic společného s poslucháním se a egem.:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny