loading...
Předmět Autor Datum
Mám pouze překlad, jelikož nevládnu cizími jazyky. ;-) nový
halapremek 18.01.2009 11:49
halapremek
Co jsem tak pochopil z inzerce na ifauně, tak je ten překlad ta starší verze (2003). Nebo je to ta n… nový
MadMike 18.01.2009 11:58
MadMike
Koukal jsem a vydání nikde nevidím. Nekupoval jsem, vyhandloval s kolegyní, takže ani nevím. Jinak s… nový
halapremek 18.01.2009 12:12
halapremek
Ja som z tej knihy sklamany . Nič ,,preborné" sa z nej nedozvieš ,také informácie v globále . To CD… nový
peterveter 18.01.2009 12:20
peterveter
ono záleží co přesně od toho čekáš. Jak jsem psal, ta první stovka stran mě dost nudila, ten zbytek… nový
halapremek 18.01.2009 12:28
halapremek
ale lidem, kteří se na ně chystají určitě něco dá No, přesně můj případ...akorát jste mi ji teď mož… nový
MadMike 18.01.2009 12:38
MadMike
kupovat nemusíš. :-) Jsou i jiné možnosti. :-) nový
halapremek 18.01.2009 13:00
halapremek
No nevím pánové, co od takové knihy očekávate. Jestli si myslíte, že vám nějaký chovatel prozradí ně… nový
anakonda 18.01.2009 14:03
anakonda
Anakondo, v čem je výhoda u těchto nádrží? nový
cc 18.01.2009 14:20
cc
Ahoj, dovolim si odpověďet na tvůj dotaz pro Anakondu. Dle mých zkušeností, si viridisky vždy vybero… nový
drap 18.01.2009 14:30
drap
Drap- díky, je fakt že u mých "stromáků" je situace obdobná, preferuju krychle 70 x 70 x 70 nový
cc 18.01.2009 14:43
cc
Tak já se za zkušeného chovatele Chondropythonů nepovažuji, takže já jsem si tam ty cenné informace… nový
halapremek 18.01.2009 14:29
halapremek
Myslím si,že dnes se dá na internetu vyčíst asi mnohem víc,jak v nějaký knížce. I mě více vyhovují p… nový
Monus 19.01.2009 14:00
Monus
Jestli si myslíte, že vám nějaký chovatel prozradí nějakou vychytávku např. jak se přesně trefit do… nový
JaBula 19.01.2009 20:24
JaBula
To je zajímavé, tu knihu nemám a přeci jen němčinou nevládnu tak dobře, tak si raději pořizuji knihy… nový
anakonda 20.01.2009 00:49
anakonda
němčinou nevládnu tak dobře Ani ja az tak dobre nesprechtim...nastesti jsem jako spoluautor mela mo… poslední
JaBula 20.01.2009 12:18
JaBula

Koukal jsem a vydání nikde nevidím. Nekupoval jsem, vyhandloval s kolegyní, takže ani nevím. Jinak spokojenost je. Prvních asi 100 stran vcelku neatraktivních, ale jako celek musím říct, že spokojen.

ono záleží co přesně od toho čekáš. Jak jsem psal, ta první stovka stran mě dost nudila, ten zbytek se ale už číst dal. Asi nic moc nového lidem kteří se o ně nějakou dobu zajímají nedá, ale lidem, kteří se na ně chystají určitě něco dá. Každopádně souhlasím, že bych ji v originále taky nekoupil. :-) Nicméně jelikož jsem jazykový analfabet, tak netuším, kterou literaturu spíš doporučit. :-D

ale lidem, kteří se na ně chystají určitě něco dá

No, přesně můj případ...akorát jste mi ji teď možná nechtěněn vymluvili :-), přeci jen 15 stovek je 15 stovek. Neofišl překlady nekupuju takňejak z morálních důvodů, takže radši pokecám s chovateli a budu dál projíždět strejdu G. Ale každopádně díky.
Kdyby měl někdo tip na dobrou knížku, předem moc děkuju.

No nevím pánové, co od takové knihy očekávate. Jestli si myslíte, že vám nějaký chovatel prozradí nějakou vychytávku např. jak se přesně trefit do ovulace samice, tak to neprozradí ani u nás. Na takovou přímou otázku odpoví takovou obyklou polívčičkou okolo. Neznám překlad, ale v té knize lze najít spoustu cenných informací i pro "zkušeného chovatele", např. osvětlení výhody klasických obdélníkových terárií oproti teráriím situovaným na výšku, která se převážně používají u nás. Za mně jednoznačně stojí za to si ji pořídit.

Ahoj, dovolim si odpověďet na tvůj dotaz pro Anakondu.
Dle mých zkušeností, si viridisky vždy vyberou nejvyší větev v teráriu(pocit bezpečí?), ikdyž na tom místě nemají nejlepší podmínky a přesouvají se pouze po té nejvyší větvi.Tím pádem pokud máte terárium na výšku tak hadi mají málý rozptyl teplot ve vysokém, ale úzkém terariu.Osobně jsem zastánce terárii pro viridisky na délku:-)

Tak já se za zkušeného chovatele Chondropythonů nepovažuji, takže já jsem si tam ty cenné informace určitě našel. Nicméně nevím jak je to v originále, ale těch prvních cca 100 stran opravdu nebyl nijaký velký přínos. :-)

Myslím si,že dnes se dá na internetu vyčíst asi mnohem víc,jak v nějaký knížce. I mě více vyhovují pro viridisky terária o d 80 cm x v 60 x h 50 .Na jednom kraji je zdroj tepla a had má tak větší výběr teplot. Moji hadi se ponejvíce zdržují v teplotách 27 - 28°C. Myslím si,že knihy jakož i tato výše jmenovaná je hezky dělaná, hodně kvalitních fotografií a dobře popsaná. I když vám tam napíšou cokoliv o ovulaci samic, vy doma stejně jen napodobíte nějaký cyklus a přidáte samce.Páření u těchto krajt proběhne dá se říct vždy, když se dvě pohlaví sejdou, ale trefení folikul je asi v amatérském chovu jen náhoda. Většinou ale po nějaké době ochlazení a následném přidání samce, začíná samice ovulovat. Proto je dobré mít více samců, nechat prvního pářit a pro jistotu po jeho vyčerpání přidat ještě druhého samce. Tím se lépe trefí folikuly a proběhne pravděpodobné oplodnění. Já osobně dávám vždy jednoho samce k samici, ale znám chovatele, co mají třeba tři samce v terárku a jednu samici.Nevím,ale ještě se mu neporvali, u mě to prostě nejde. Tak že si myslím, že zaručený návod v knížce na 100%cetní napáření viridisky asi nenajdete. Každý si svůj chov musí vychytat sám.

Jestli si myslíte, že vám nějaký chovatel prozradí nějakou vychytávku např. jak se přesně trefit do ovulace samice, tak to neprozradí ani u nás

Tak tady i dovolim poopravit. Prave rozpoznavanim ovulace (pravda - u hroznysu, ne u chondrousu - ale vyjde to v posledku na stejno)pomoci sona, pripadne i jen "pohmatem" se zabyvala monografie o hroznysich od (z vetsiny) ceskych autoru, ktera vysla v nemecku...ale pravda je to asi tak jedina kniha, o ktere vim, ze takovato zajimava data uvadi...

To je zajímavé, tu knihu nemám a přeci jen němčinou nevládnu tak dobře, tak si raději pořizuji knihy v angličtině. To sono je jasný, ale pro většinu chovatelů vcelku nedostupný. Ten pohmat zní zajímavě jenže u chonder se většina chovatelů při přípravě na páření snaží je nechat v klidu. U hroznýšů nevidím velký problém v rozmnožování, samci páří dlouhou dobu a většinou úspěšně. U chonder je ten správný čas asi trochu omezený - stačí porovnat počty odchovů chonder a hroznýšů. Bohužel moc dobře znám předstíranou březost, včetně částečné ontogenické změny barvy a velkého zmohutnění zadní části těla, končící svlekem a defekací zadržované moči a výkalů:-|. Letos to zřejmě vypadá stejně.

němčinou nevládnu tak dobře

Ani ja az tak dobre nesprechtim...nastesti jsem jako spoluautor mela moznost cist puvodni nastrely textu vcetne zajimavosti okolo ovulacnich cyklu + prime ukazky toho "jak na to" od samotnych autoru. Dost nazorne jsou i obrazky a i s omezenou znalosti jazyka se z knihy da lecos pochytit (samozrejme neni nad praxi). Urcite znate Zdenka Dudu - jeho vysledky v odchovech chonder myslim mluvi za vse (vcetne toho, ze to cele kolem ovulacnich cyklu, jeho zjistovani jen pomoci citlivych rukou a znalosti konkretniho zvirete opravdu funguje). Se sonem by mozna vice mohl rict i krokodyl - v plzni se pokud vim delaly "pokusy" o zmapovani ovulacniho cyklu treba i na varanech...bohuzel, lidi, co se sonem u hadu neco dokazou zjistit je dost malo. Kazdopadne, nemyslim si az tak moc, ze informace v tech knihach chybi proto, ze by se s nimi nekdo nechtel "pochlubit", spis to cele jeste nebylo zmapovane natolik, aby se to vse dalo v nejake rozumne, vyzkousene a podlozene forme srozumitelne sepsat...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...