Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nemocny chamik

Dobry den. K Vanocum jsem dostala chameleona a vubec si s nim nevim rady. Uz asi 2 dny otvira pusu jako by se mu chtelo zvaret či zivat... u toho se celi natahne a splosti a uz u toho vydava divne zvuky. dekuji za odpovet.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, já mám taky menší problém s chamikem. Mám ho už 4 měsíce a teď se mu začala ohýbat přilba na s…
Skorice007 24.01.2009 14:24
Skorice007
Netřeba zaplácávat více vláken jedním dotazem. Váš popis by mohl být následkem kritického nedostatku… poslední
MadMike 24.01.2009 14:54
MadMike

Ahoj, já mám taky menší problém s chamikem. Mám ho už 4 měsíce a teď se mu začala ohýbat přilba na stranu, zároveň mu tmavnou šupiny mezi očima. Porádíte mi někdo, co s tím mám dělat?

Netřeba zaplácávat více vláken jedním dotazem.
Váš popis by mohl být následkem kritického nedostatku vitamínu D3 a s tím spjatým deficitem i vápníku. Pokud se mu již ohýbá helmice, je to už hodně špatné. Chtělo by to celkově zrevidovat podmínky chovu. Tmavnutí šupin může být následkem stárnutí, ale to asi nebude Váš případ, může to být i odezva na špatný celkový stav zvířete.
Vzhledem k tomu, že patrně nemáte adekvátní zdroj UV záření, podal bych chameleonovi jednorázově vit.D3 (např. Combinal AD3, Hydrovit AD3) v tekuté formě a žrádlo obaloval ve velkém množství vápníku (např. uhličitan vápenatý, plastin, biomin H, rozdrcené tablety vitacalcinu apod.).
Snad bude mít sílu na radu někdo zkušenější.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru