Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nazdar, chtěl bych se zeptat taky sem si pořídil myši na krmení. ze začátku jednu samici a jednoho s…
sapu 13.07.2011 08:40
sapu
Nechej je pohromadě, ony si to vyříkají a pokud ne, tak samec si v harému už pořádek udělá;-).
carlos 13.07.2011 10:35
carlos
to neni tak uplně pravda, ona ta původní myš pokud má označené své teritorium, tak tu novou může ška…
Aurifer 13.07.2011 10:44
Aurifer
Pokud bych měl jen jednu nádobu s myšima, tak bych to tak řešil;-)
carlos 13.07.2011 11:03
carlos
Přesně tak. Už jsem pár tisíc myší taky odchoval a řeším to jako carlos. Nikdy se mi nestalo, že by… poslední
halapremek 13.07.2011 11:09
halapremek

Nazdar, chtěl bych se zeptat taky sem si pořídil myši na krmení. ze začátku jednu samici a jednoho samce .. vše bylo ok. Včera sem si pořídil ještě jednu samici ale hned po tom co jsem ji přidal s těm dvěma se do ní původní samice pustila a začala ji kousat ... Oddělil jsem je. Mám je nechat oddělené ?

to neni tak uplně pravda, ona ta původní myš pokud má označené své teritorium, tak tu novou může škaredě zranit i zabít, navíc samec místo aby si dělal pořádek v harému, tak se může přidat k původní samici a rubat ji taky. Chce to komplet vyčistit a vymejt chovnou nádobu, myši všechny po tuto dobu hodit někam do kýble, kde se mohou očichávat a pak je všechny společně umístit do čisté ubikace, kde žádná nemá pocit svých domovských práv a mydlit se už nebudou. Ale dávat novou myš do označkované ubikace je o její zdraví. Záleží na kmeni, některé myši jsou ostřejší, jiné se nervou. Ale pokud se rvou, tak je potřeba to eliminovat (což naštěstí neni takovej problém, prostě se vykydá a hotovo :-)

Přesně tak. Už jsem pár tisíc myší taky odchoval a řeším to jako carlos. Nikdy se mi nestalo, že by si nějak ublížily. Dokonce ani když gravidní samici přidávám k samicím s holaty. Někdy se chvilku pošťuchují, ale nikdy žádný úraz. Což samozřejmě není vyloučeno, že i když se mi to za ty leta nikdy nestalo, že se to stát nemůže. Jen osobní zkušenost je taková, že vše proběhlo vždy v klidu (i u potkanů).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru