Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán nežere

jaké krmení od pondělí do neděle
Nejlepší je ozkoušet z vhodných surovin a pak sám zvolit jídelníček.Nemá cenu ti tu psát něco,co třeba tvůj leguán žrát chtít nebude.V každém případě cca. 80%(tj.základ každodenní stravy)by měla tvořit listová zelenina(rukola,polníček,dubáček a třeba i již zmiňované čínské zelí,ale to ne každodenně) a o zbytek se podělí jiná zelenina- třeba salátová okurka,čekanka,občasně mrkev,porek,cuketa atd.+ovoce-např.jablko,banán,jahody,maliny,mango,m eloun a nebo třeba fíky a to jak sušené(které se nejdříve namočí a pak na jemno nakrájí)a i čerstvé.Stejně tak víno,které mi čerstvé můj nesežere,ale po nakrájených rozmočených rozinkách se může utlouct.V létě jak už tu bylo psáno mi největší denní složku listů tvoří pampelišky+to co najdu venku(např. má opravdu rád kopřivu hluchavku a jetel.Kluci by ještě doplnili listy růzých stromů,ale ty já prozatím nedával,tak nebudu psát jaké.Ale určitě jsou též dobré na krmení.
dáváte i Leguánovy granule přímo pro Leguány?
Zkoušel jsem to,ale ten můj je vůbec nechce žrát,ale znám lidi,kterým se jejich leguáni mohou po granulkách (hlavně po těch od KayTee)utlouci.
pak by ste my mohli někdo poradit s výběrem vhodného osvětlení.
S tím ti tu určitě někdo poradí;-).Já osobně jsem si též teď nechával radit od Mad Mika.Celou dobu jsem nechtěl věřit,že ty trubicovky jsou naprd,ale už jsem změnil názor.
bohužel při koupi tohoto Leguána my bylo řečeno chovatelem že není náročný.chovatel my řekl že mam Leguánovy dávat vajíčko,salát a ovoce z kompotu což je se dá říct ůplný opak toho co doporučujete vy chovatelé...chovatele jsem se i ptal jestli potřebuje Leguán UVB žárovku a na to my řekl že ne...
Tohle samé mi tenkrát řekli i ve zverimexu,kde jsem ho před lety kupoval já.Navíc mi cpeli do hlavy,jak mám cpát leguána cvrkama a červama:x:.Nedávno jsem byl v jednom zverimexu a tam měli leguány na topném kamenu bez jakéhokoli jiného zdroje tepla(teda hlavně zdroje tepla z vrchu) a světla a plnou misku červů a ničeho jiného.Prý jim to řekl chovatel,co je odchovává.Mít ho po ruce,bylo by zle... .
.tvrdil že všude na internetu se píše jak UVB je nutné ale on že prý má Leguána asi 8let a UVB nikdy neměl
Ty jsou ti nejchytřejší,leguán mu padne v 10 letech a bude tvrdit,že to je stářím a zase si žádnou chybu nepřipustí.Starší chovatelé si nepřipouštějí nové informace a pak každému cpou to své "odzkoušené".Já se jejich radama též ze začátku řídil,protože jsem jiné info neměl.Takže i já se dopustil mnoha chyb.Přeji ti,aby ty(a nejen ty,ale všichni začínající chovatelé) jsi jich udělala méně než já:-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny