Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán nežere

ale on že prý má Leguána asi 8let
je to chovatel který dělá odchovy
No tak mě nějak nedochází jedna věc, když dělá odchovy, neměl by těch leguánů mít víc? Třeba aspoň dva? :)) Možná jen informační šum...nechci se nikoho dotknout.

Světlo: i tyhle sluncemilné ještěry lze chovat bez UVB - pravidelným dávkováním vit.D3 pomocí veterinárních přípravků nebo pravidelných injekcí u veta. Ten ještěr bude žít, resp. přežívat bez komplikací. Jenže: zrovna vitamín D3 je velmi snadno předávkovatelný s trvalými následky, ještěr dostane určitou dávku a nemůže si regulovat jeho příjem sám.

Pomocí kvalitního UVB zdroje je zvíře nejen v lepší psychické pohodě, ale reguluje si osvit sám podle svých potřeb, takže si můžeš být vždycky jistej, že dostane zrovna tolik, kolik potřebuje - bavíme se zde ale o skutečně kvalitních zdrojích. Nebo např. s kvalitní lampou se dá předcházet i kožním onemocněním a to nemluvím o kvalitě snůšek.
Mrkni co napsal v recenzi u Vitaluxu Honza Tomášek v článku z měření na terabazaru.

Světlo není samozřejmě pouze o UVB zdroji, představ si, že tyhle zvířata se v některých oblastech pohybují většinu dne na slunci v podnebným pásu, kde dosahuje intenzita světla nějakých 130 000 luxů. Jak se pak musí cítit v tmavým terárku se zářivkou o 1000 luxech? Kdybych to neměl vyzkoušený na svých zvířatech, netvrdil bych to tak jistě. Ta psychika a např. vybarvení těch zvířat je uplně o něčem jiným - taktéž "stravovací morálka".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny