Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stříhání drápků

ahoj. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Nevím, zda musím chodit na stříhání drápků. Vím, že je potřebuje k lezení - k uchytávání, ale nemůže se stát, že by mu mohly přerůst? Pokud ano, tak jak to poznám. Tedy tu hranice, že už bych s ním měla doběhnout na veterinu. Já i prcek(už 39 cm) děkujeme za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, tak moje agama si taky vytrhla drápy. Stalo se to jen jedné a bohužel na stejné noze. Nejdř…
Shorty 27.07.2011 21:17
Shorty
Ja tam teda mam ty plastovy krytky a ty maj prave diry dost velke a nemam problem jak u agam tak leg…
kiklop32 27.07.2011 21:53
kiklop32
No já to mám jako velkou plechovou lištu na které je ta kolejnice ve které je posuvné sklo. Je to po… poslední
Shorty 27.07.2011 22:25
Shorty

Zdravím, tak moje agama si taky vytrhla drápy. Stalo se to jen jedné a bohužel na stejné noze. Nejdřív jsem to moc nesledoval, ale když jsem si ted zblízka prohlídnul fotky, tak první si urvala na konci května, druhý na konci června a dnes třetí. Vím dokonce jak se to stalo: o přední větrací lištu z toho děrovaného plechu-se jí tam zaseknul dráp a pak škubnula. Bohužel jí ty dva nedorostly a ten třetí asi taky ne. Co nejdřív se pokusím ten plech nahradit něčim jinym.
Nemáte někdo nějaký typ co tam dát, aby to bylo pevné, větral to a nesekaly se tam dále drápy? Přemýšlím o shodném plechu ale s jemnější strukturou děr.
Bude moct i bez tolika drápů dále šplhat? To jí totiž kromě pojídání cvrčků a čumění do zdi baví asi nejvíc.

No já to mám jako velkou plechovou lištu na které je ta kolejnice ve které je posuvné sklo. Je to podél šířky celého terárka, takže cca 120 cm, široké je to pak asi 5 cm.
Jako provizorní řešení mě napadlo tam dát nějakou krycí děrovou desku, třeba ze sololitu a podložit jí podložkama, aby vzduch procházel i pod ní. Pak koupit asi nějaké velmi jemné pletivo

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru