Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem O myslivosti ...

Nedá mě to :)

Nejdřív k limitům a naší myslivosti. Kdyby nebyla stanovena pravidla Myslivecke jednoty, tak by to byla konečná... V Británii nepotkáte pořádně ani kosa, když jsou hony... a jak nám naše honitby závidí Holanďani, Frantíci... Tohle zavedl komunista docela příkře, leč mění se to... Soukromé honitby dělají docla velký bordel - skupujou to právě ti Holanďani a další Germáni :)

Ad myslivci - každej je jinej, ale já za to nemohu, všichni které sem potkal měli úchylku na zabijení... Nikdy jsem to nechápal :) Ale na druhou stranu - zvěř v přírodě je jako kráva na pastvině, nevidím v tom vůbec žaádnej rozdíl, jen má malinko víc volnosti.

Ad myslivost a ochrana přírody - jak kde, ale většinou spíš nechrání... Bohužel, zvěř není příroda! Jen to jen nepatrné množství bioty, které u nás máme! Bohužel, existuje mnoho problematických věcí - výsatby nepůvodních rotlin na paších, vytváření paše u posedů (často dovezou otruby s plevelem a vysypou to třeba na mokřadní louku s orchidejema..., atd.). Nemluvě o vztahu k velkým šelmám... Prostě tohle je potíž.

Nechci generalizovat, znám i pár slušných myslivců, ale bohužel, drtivá většina vidí jen tu zvěř a ostatní je nezajímá. Když se objeví problém, tak je pro ně vždy přední zvěř... MOc se mi ale líbil třeba přístup myslivců v Pouzdřanech - pomohli s ysazváním králíků a jak byli rádi :) Leč třeba v Hustopečích zase králíky přikrmovali jak slepice, ale nebyli schopni pochopit, žek to je spíš zahubí a že se tam musí dělat s biotopem...

Při své práci jsem téměř furt v přírodě pořád řeším problémy ochrany přírody a velmi často se střetávám právě s myslivci a nebo lesníky...

Kácení lesů - pozor, pozor, ale kácení je jednou z nejlepších věcí, které mimo hory a vysloveně lesní rezervace můžete pro přírodu udělat - zpaušalizováno :) Prostě v lese je mnohem méně života než na bezlesí a v současné době je na území ČR nejvíce lesa od třicetileté války (úbytek poloviny obyvatelstva a následné zalesnění). POdle některých teorií tu nikdy před tím tolik lesa NEBYLO (prof. Vera, tuším 2002)!!!

VH

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny